μυς ποδιου | 500 θερμθδεσ ποσα κιλα ινε | παθησεις της καρδιας | στρεπτοκοκκος αναπνευστικου

Οι Ιταλοί αποσύρουν φάρμακο για την παχυσαρκίαΟ Ιταλός υπουργός Υγείας κ. Girolamo Sirchia ανακοίνωσε στις 7 Μαρτίου ότι απαγορεύεται πλέον η πώληση φαρμάκων για την παχυσαρκία που περιέχουν την ουσία σιμπουτραμίνη, μετά από 50 αναφορές παρενεργειών, σε άτομα στα οποία είχαν χορηγηθεί φάρμακα με τη συγκεκριμένη δραστική ουσία.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης της Γενικής Διεύθυνσης Φαρμάκων της χώρας για το συγκεκριμμένο θέμα. Ολα τα φάρμακα που περιέχουν σιμπουτραμίνη, συμπεριλαμβανομένου του Reductil, προϊόν της φαρμακευτικής εταιρίας Abbott's (το οποίο στις ΗΠΑ κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Meridia) αποσύρθηκαν από την Ιταλική αγορά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, η απόφαση βασίστηκε στις 50 αναφορές της επιτροπής φαρμάκων, για τις παρενέργειες της σιμπουτραμίνης, της οποίας οι επιδράσεις πρέπει να επανεκτιμηθούν.

Τα φάρμακα με σιμπουτραμίνη πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ιταλική αγορά τον Απρίλιο του 2001, ενώ στις ΗΠΑ το φάρμακο έχει εγκριθεί από το 1997.

Ο Ιταλός υπουργός υγείας συμβούλευσε τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα με σιμπουτραμίνη να σταματήσουν τη χρήση και να συμβουλευθούν το γιατρό τους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.