Οι Ιταλοί αποσύρουν φάρμακο για την παχυσαρκία

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας κ. Girolamo Sirchia ανακοίνωσε στις 7 Μαρτίου ότι απαγορεύεται πλέον η πώληση φαρμάκων για την παχυσαρκία που περιέχουν την ουσία σιμπουτραμίνη, μετά από 50 αναφορές παρενεργειών, σε άτομα στα οποία είχαν χορηγηθεί φάρμακα με τη συγκεκριμένη δραστική ουσία.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης της Γενικής Διεύθυνσης Φαρμάκων της χώρας για το συγκεκριμμένο θέμα. Ολα τα φάρμακα που περιέχουν σιμπουτραμίνη, συμπεριλαμβανομένου του Reductil, προϊόν της φαρμακευτικής εταιρίας Abbott’s (το οποίο στις ΗΠΑ κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Meridia) αποσύρθηκαν από την Ιταλική αγορά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, η απόφαση βασίστηκε στις 50 αναφορές της επιτροπής φαρμάκων, για τις παρενέργειες της σιμπουτραμίνης, της οποίας οι επιδράσεις πρέπει να επανεκτιμηθούν.

Τα φάρμακα με σιμπουτραμίνη πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ιταλική αγορά τον Απρίλιο του 2001, ενώ στις ΗΠΑ το φάρμακο έχει εγκριθεί από το 1997.

Ο Ιταλός υπουργός υγείας συμβούλευσε τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα με σιμπουτραμίνη να σταματήσουν τη χρήση και να συμβουλευθούν το γιατρό τους.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση