Τα επαγγελματικά ταξίδια επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία της συζύγου

Οι γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους φαίνεται να παρουσιάζουν περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα σε σχέση με τις γυναίκες που οι σύζυγοί τους δεν ταξιδεύουν, σύμφωνα με αποτελέσματα μελέτης της έδρας της Παγκόσμιας Τράπεζας στις ΗΠΑ που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Occupational and Environmental Medicine.

Οι ερευνητές επισημαίνουν το πόσο επηρεάζεται η οικογενειακή ισορροπία από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του συζύγου που απαιτούν συχνά ταξίδια.

Μελετώντας, για μία περίοδο 12 μηνών, τα αρχεία των ιατρικών ασφαλίσεων των συζύγων των εργαζόμενων στην Παγκόσμια Τράπεζα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το άγχος και τα ψυχολογικά προβλήματα των γυναικών των οποίων οι σύζυγοι ταξιδεύουν συχνά είναι αυξημένα κατά τρεις φορές.

Μάλιστα φαίνεται ότι τα συχνά και σύντομα ταξίδια επιδρούν πιο αρνητικά από τα πιο αραιά και μεγάλης διάρκειας επαγγελματικά ταξίδια, καθώς η συχνή απουσία του συζύγου κλονίζει περισσότερο την οικογενειακή ζωή.

Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή e-mail δεν αποτελεί λύση καθώς οι γυναίκες που μένουν πίσω, πρέπει να παίρνουν μόνες τους κάποιες αποφάσεις, σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα προτείνουν ειδικά προγράμματα στις εταιρίες, που θα επιτρέπουν, με χαμηλό κόστος, στη σύζυγο, να συνοδεύει τον άνδρα σε μερικά επαγγελματικά ταξίδια.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι δεν είναι μόνο οι γυναίκες που παρουσιάζουν αυξημένα ψυχολογικά προβλήματα αλλά και οι ίδιοι οι άνδρες που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση