αυτοανοσα | αντιβιωση αβελον | ξηρο φατνιο | μηνισκος συμπτωματα | κανονική θερμοκρασία σώματος | μηνισκος

Τα επαγγελματικά ταξίδια επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία της συζύγουΟι γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους φαίνεται να παρουσιάζουν περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα σε σχέση με τις γυναίκες που οι σύζυγοί τους δεν ταξιδεύουν, σύμφωνα με αποτελέσματα μελέτης της έδρας της Παγκόσμιας Τράπεζας στις ΗΠΑ που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Occupational and Environmental Medicine.

Οι ερευνητές επισημαίνουν το πόσο επηρεάζεται η οικογενειακή ισορροπία από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του συζύγου που απαιτούν συχνά ταξίδια.

Μελετώντας, για μία περίοδο 12 μηνών, τα αρχεία των ιατρικών ασφαλίσεων των συζύγων των εργαζόμενων στην Παγκόσμια Τράπεζα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το άγχος και τα ψυχολογικά προβλήματα των γυναικών των οποίων οι σύζυγοι ταξιδεύουν συχνά είναι αυξημένα κατά τρεις φορές.

Μάλιστα φαίνεται ότι τα συχνά και σύντομα ταξίδια επιδρούν πιο αρνητικά από τα πιο αραιά και μεγάλης διάρκειας επαγγελματικά ταξίδια, καθώς η συχνή απουσία του συζύγου κλονίζει περισσότερο την οικογενειακή ζωή.

Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή e-mail δεν αποτελεί λύση καθώς οι γυναίκες που μένουν πίσω, πρέπει να παίρνουν μόνες τους κάποιες αποφάσεις, σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα προτείνουν ειδικά προγράμματα στις εταιρίες, που θα επιτρέπουν, με χαμηλό κόστος, στη σύζυγο, να συνοδεύει τον άνδρα σε μερικά επαγγελματικά ταξίδια.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι δεν είναι μόνο οι γυναίκες που παρουσιάζουν αυξημένα ψυχολογικά προβλήματα αλλά και οι ίδιοι οι άνδρες που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.