απο που ηρθε η ντοματα | έγκυος και άνω κοιλη φλέβα | rhthdes | ερεθισμος στη μυτη | εκτοπη κυηση και περιοδος

Υπό αμφισβήτηση το σπερματοκτόνο nonoxynol-9Αν και αρχικά το σπερματοκτόνο nonoxynol-9 είχε θεωρηθεί ως το γυναικείο προφυλακτικό, σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ενωσης αναφέρεται ότι δεν προστατεύει ικανοποιητικά την γυναίκα από τη γονόρροια ή τα χλαμύδια, επιβεβαιώνοντας έτσι τα ευρήματα παλαιότερων ερευνών.

Εργαστηριακές έρευνες είχαν δείξει ότι το nonoxynol-9 εξόντωνε παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά και τα σπερματοζωάρια, επιδρώντας ως διαλύτης στα λιπίδια της κυτταρικής τους μεμβράνης. Ανάλογη επίδραση είχε και σε ιούς που είχαν εξωτερική μεμβράνη, όπως ο ιός του AIDS.

Σύμφωνα όμως με τις μελέτες που προαναφέραμε η δράση του αυτή δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική και in vivo. Στην πιο πρόσφατη μελέτη, όπου συμμετείχαν 1.200 γυναίκες από το Καμερούν, διαπιστώθηκε ότι η πιθανότητα να εμφανίσει γονόρροια μία γυναίκα ήταν κατά 50% μεγαλύτερη αν χρησιμοποιούσε το nonoxynol-9.

Οπως αναφέρεται και στο editorial του περιοδικού αν και η συγκεκριμένη ουσία δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματική, οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να βρεθεί μία ουσία απλή στη χρήση της, που θα προστατεύει τη γυναίκα από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, χωρίς να εξαρτάται από την πρόθεση του συντρόφου της να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.