Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους: Αποφοίτησαν 120 εθελοντές

Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης στους πρώτους 120 εθελοντές, που μετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντικής δράσης “Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους” της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων απένειμε σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου.

Στόχος του προγράμματος που αναπτύχθηκε τον προηγούμενο χρόνο σε τέσσερις δήμους (Ελευσίνας, Αχαρνών, Κηφισιάς και Παιανίας) είναι η εκπαίδευση των ενηλίκων για την απόκτηση δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση κινδύνων από φυσικές καταστροφές.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Ευθυμίου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι σε έναν αβέβαιο κόσμο, η διαχείριση του κινδύνου δεν πρέπει να είναι αποκλειστικό καθήκον ενός μόνο φορέα, αλλά το αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης πολλών φορέων, που ο καθένας έχει συγκεκριμένο ρόλο.

Η σωστά σχεδιασμένη επαγρύπνηση και άμεση δράση των πολιτών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (σεισμοί, πυρκαγιές, θαλάσσια ατυχήματα, προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος) ωφελεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, μπορεί να αποτρέψει πολλά δυσάρεστα και να σώσει ζωές.

Φέτος, το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε 23 δήμους της χώρας, ενώ ήδη εξελίσσεται στους δήμους Αγίας Βαρβάρας και Νέας Ιωνίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση