Ενας υπνάκος την ώρα της δουλειάς αυξάνει την παραγωγικότητα

Ο ύπνος στη δουλειά, σε περιορισμένες δόσεις, μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα των εργαζομένων, όπως έδειξε ένα πρωτότυπο πείραμα που έγινε σε μικρή Γερμανική πόλη, την Φέχτα, νοτιοδυτικά του Αμβούργου.

Επί δύο χρόνια, οι δημόσιοι υπάλληλοι της πόλης, είχαν στη διάθεσή τους 20 λεπτά μετά το γεύμα για να πάνε σπίτι τους να πάρουν έναν υπνάκο, να λαγοκοιμηθούν σε μια πολυθρόνα στο γραφείο τους ή να χαλαρώσουν με κάποιον άλλο τρόπο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δήμου κ. Φρανκ Κέτλερ.

Στην αρχή οι εργαζόμενοι ήταν επιφυλακτικοί στη συνέχεια όμως ήταν ευχαριστημένοι και άρχισαν να εργάζονται καλύτερα.

Ο κ. Κέτλερ δήλωσε πως η Φέχτα ξεκίνησε το πρόγραμμα επειδή υπήρχε υπερβολικά πολλή δουλειά για πολύ λίγους υπαλλήλους και δεν υπήρχαν χρήματα για πρόσληψη νέων δημοσίων υπαλλήλων. Μια τοπική εταιρεία υγειονομικής ασφάλισης τους έκανε μαθήματα για το πώς να μπορούν ευκολότερα να παίρνουν έναν υπνάκο.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών για τον Ύπνο και Ιατρικής στο Ρέγκενσμπουργκ διαπίστωσε ότι 22% του συνόλου του γερμανικού πληθυσμού επωφελείται από μικρούς υπνάκους.

Αλλά ο επικεφαλής του ινστιτούτου κ. Γίργκεν Τσούλεϊ δήλωσε ότι μόνον η Φέχτα φαίνεται πως εφάρμοσε πρόγραμμα ύπνου στη δουλειά.

“Η δουλειά και ο ύπνος θεωρούνται αντίθετα και πολλές εταιρείες δεν θέλουν να λέγεται ότι οι υπάλληλοί τους κοιμούνται μέσα στην εταιρεία”, δήλωσε ο κ. Τσούλεϊ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση