σκωληκοειδίτιδα | kcal τι ειναι | συμπτωματα ανοιχτου τραχηλο | παθήσεις πνευμόνων | μυς κατω ακρου

Χάπι κατά της φαλάκρας εγκρίθηκε στην Μ. ΒρετανίαΕνα χάπι κατά της φαλάκρας, με την ονομασία Propecia (φιναστερίδη) κυκλοφορεί από την Δευτέρα 4/3 στην Μ. Βρετανία, αν και όσοι επιθυμούν να το πάρουν θα πρέπει να το πληρώσουν από την τσέπη τους, καθώς με κυβερνητική απόφαση δεν θα χορηγείται από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Το Propecia, που παρασκευάζεται από την φαρμακευτική εταιρεία Merck, Sharp & Dohme και κυκλοφορεί σε 40 χώρες του κόσμου, χορηγείται για την αντιμετώπιση της ανδρογενούς αλωπεκίας, την οποία εμφανίζουν 6,5 εκατομμύρια Βρετανοί και η οποία σχετίζεται με την ορμόνη τεστοστερόνη.

Η τεστοστερόνη στον οργανισμό διασπάται σε δεϋδροτεστοστερόνη (DHT), μία ένωση η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του άρρενος εμβρύου, αλλά επιπλέον προκαλεί βλάβες στούς θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αργότερα κατά την ενήλικη ζωή φαλάκρα, σε όσους άνδρες έχουν γενετική προδιάθεση.

Το Propecia, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του παρεμβαίνει στον μηχανισμό σχηματισμού DHT και όπως έχουν δείξει οι κλινικές δοκιμές, στο 83% των χρηστών σταμάτησε την απώλεια των μαλλιών, ενώ πολλοί άνδρες ανέφεραν και πύκνωση της τριχοφυΐας τους.

Προκειμένου να γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα απαιτούνται τρεις έως έξι μήνες θεραπείας, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 25 ευρώ μηνιαίως. Μεταξύ των παρενεργειών του φαρμάκου συμπεριλαμβάνεται και ελαφρά μείωση της σεξουαλικής επιθυμία, κατά το διάστημα της θεραπείας.

Το Propecia σύμφωνα με ειδικούς αποτελεί μία καλή εναλλακτική λύση, ιδίως για νέους άνδρες οι οποίοι έχουν αρχίζει να παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια φαλάκρας, ενώ για όσους έχουν χάσει ήδη πολλά από τα μαλλιά τους η εμφύτευση αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στην Αγγλία, το 39% των ανδρών ανησυχεί ότι θα εμφανίσει φαλάκρα, με τον φόβο αυτό να είναι ιδιαίτερα έντονος στους νέους, τους οποίους ανησυχεί περισσότερο η πιθανότητα να μείνουν φαλακροί, παρά να γίνουν υπέρβαροι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.