Χάπι κατά της φαλάκρας εγκρίθηκε στην Μ. Βρετανία

Ενα χάπι κατά της φαλάκρας, με την ονομασία Propecia (φιναστερίδη) κυκλοφορεί από την Δευτέρα 4/3 στην Μ. Βρετανία, αν και όσοι επιθυμούν να το πάρουν θα πρέπει να το πληρώσουν από την τσέπη τους, καθώς με κυβερνητική απόφαση δεν θα χορηγείται από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Το Propecia, που παρασκευάζεται από την φαρμακευτική εταιρεία Merck, Sharp & Dohme και κυκλοφορεί σε 40 χώρες του κόσμου, χορηγείται για την αντιμετώπιση της ανδρογενούς αλωπεκίας, την οποία εμφανίζουν 6,5 εκατομμύρια Βρετανοί και η οποία σχετίζεται με την ορμόνη τεστοστερόνη.

Η τεστοστερόνη στον οργανισμό διασπάται σε δεϋδροτεστοστερόνη (DHT), μία ένωση η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του άρρενος εμβρύου, αλλά επιπλέον προκαλεί βλάβες στούς θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αργότερα κατά την ενήλικη ζωή φαλάκρα, σε όσους άνδρες έχουν γενετική προδιάθεση.

Το Propecia, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του παρεμβαίνει στον μηχανισμό σχηματισμού DHT και όπως έχουν δείξει οι κλινικές δοκιμές, στο 83% των χρηστών σταμάτησε την απώλεια των μαλλιών, ενώ πολλοί άνδρες ανέφεραν και πύκνωση της τριχοφυΐας τους.

Προκειμένου να γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα απαιτούνται τρεις έως έξι μήνες θεραπείας, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 25 ευρώ μηνιαίως. Μεταξύ των παρενεργειών του φαρμάκου συμπεριλαμβάνεται και ελαφρά μείωση της σεξουαλικής επιθυμία, κατά το διάστημα της θεραπείας.

Το Propecia σύμφωνα με ειδικούς αποτελεί μία καλή εναλλακτική λύση, ιδίως για νέους άνδρες οι οποίοι έχουν αρχίζει να παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια φαλάκρας, ενώ για όσους έχουν χάσει ήδη πολλά από τα μαλλιά τους η εμφύτευση αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στην Αγγλία, το 39% των ανδρών ανησυχεί ότι θα εμφανίσει φαλάκρα, με τον φόβο αυτό να είναι ιδιαίτερα έντονος στους νέους, τους οποίους ανησυχεί περισσότερο η πιθανότητα να μείνουν φαλακροί, παρά να γίνουν υπέρβαροι.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση