νατριο εμετος | υπερέμεση της κύησης | μικροβια πνευμονα | μηλοπιτα θερμιδες | τι προκαλει το σπασιμο μηνησκου

Νέο υποκατάστατο ζάχαρης εγκρίθηκε από το FDAΕνα νέο υποκατάστατο ζάχαρης, χωρίς διατροφική αξία, η νεοτάμη (neotame), το οποίο είναι επτά με δεκατρείς χιλιάδες φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, εγκρίθηκε από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για χρήση σε γλυκά, αναψυκτικά και άλλα προϊόντα.

Σύμφωνα με το FDA η νεοτάμη έχει αμελητέα αν όχι μηδενική ενεργειακή αξία (θερμίδες), ενώ δεν έχει ακόμα αποφασιστεί το αν θα αναγράφεται στις ετικέτες των τροφίμων ως υποκατάστατο με μηδενικές θερμίδες.

Η νεοτάμη εγκρίθηκε από το FDA, μετά από 113 δοκιμές σε πειραματόζωα και κλινικές δοκιμές, οι οποίες έδειξαν ότι πρόκειται για ασφαλές υποκατάστατο. Μεταξύ άλλων οι έρευνες έδειξαν ότι η νεοτάμη δεν είναι καρκινογόνος ουσία και δεν προκαλεί νευρολογικές διαταραχές.

Η νεοτάμη παρασκευάζεται από την εταιρία NutraSweet Co, η οποία παρασκευάζει και την ασπαρτάμη η οποία είναι γνωστή παγκοσμίως και με το λογότυπο Nutrasweet. Η νεοτάμη είναι 20 με 30 φορές πιο γλυκιά από την ασπαρτάμη, ενώ μεταβολίζεται διαφορετικά από την ασπαρτάμη.

Η νεοτάμη φαίνεται ότι μπορεί να καταναλωθεί και από άτομα που πάσχουν από φενυλκετονουρία, τα οποία δεν μπορούν να καταναλώσουν την ασπαρτάμη.

Η νεοτάμη εγκρίθηκε για χρήση σε αρτοσκευάσματα, αλκοολούχα ποτά, τσίχλες και καραμέλες, γλυκά, επιδόρπια, μαρμελάδες και διάφορα άλλα προϊόντα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.