σιροπι για παιδια για ξηρο βηχα | παλμοι ανα λεπτο | οξεια αμυγδαλιτιδα | αποξεση μετα απο αποβολη

Αβάσιμες οι κατηγορίες για φυτοφάρμακα σε λαχανικάΜε αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων σχετικά με ανακοίνωση Αυστριακής οικολογικής οργάνωσης, στην οποία γίνεται αναφορά και για ελληνικά φυτικά προϊόντα, τα οποία φέρονται να περιέχουν βλαπτικές ουσίες προερχόμενες από φυτοφάρμακα, ο Υφυπουργός Γεωργίας, κ. Βαγγέλης Αργύρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι ανακοινώσεις της Αυστριακής οικολογικής οργάνωσης δεν έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο Γεωργίας της Αυστρίας, το οποίο χαρακτήρισε τα στοιχεία αβάσιμα και δεν παρουσιάστηκε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλθηκαν.

Στη χώρα μας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο συγκεκριμένα και εγκεκριμένα προγράμματα ελέγχου υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων τόσο στα πλαίσια του Συντονισμένου Προγράμματος της Ε.Ε., όσο και στα πλαίσια του Εθνικού προγράμματος.

Για το έτος 2000 ελέγχθηκαν στη χώρα μας 2500 δείγματα λαχανικών, μεταξύ των οποίων και αγγούρια, ενώ για το 2001 ελέγχθηκαν 3000 δείγματα.

Ταυτόχρονα, το 2001 ελέγχθηκαν 130 σκευάσματα φυτοφαρμάκων σχετικά με την εγγυημένη σύνθεση των στοιχείων τους.

Για το έτος 2002 έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν έλεγχοι σε 3500 δείγματα λαχανικών και σε 150 σκευάσματα φυτοφαρμάκων.

Τα λαχανικά που παράγονται στη χώρα μας διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και ποιότητας που διασφαλίζουν την υγεία των καταναλωτών και την ανταγωνιστικότητα τους στις διεθνείς αγορές. Αυτό δεν μας κάνει να εφησυχάζουμε.

Αντιθέτως, εντείνουμε τους ελέγχους και εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες για εφαρμογή και νέων μεθόδων αντιμετώπισης των όποιων κινδύνων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.