πνευμονια | λοιμωξεις του αναπντευστικου | λοιμοξη.αναπνευστικου | στιγμα | χολοστεατωμα

Παγκόσμια Συνθήκη κατά της ανθρώπινης κλωνοποίησηςΜία ειδική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε τη Δευτέρα 25/02 συζητήσεις για το ευαίσθητο θέμα της εφαρμογής διεθνούς συνθήκης απαγόρευσης της ανθρώπινης κλωνοποίησης για αναπαραγωγικούς σκοπούς.

Η πιθανότητα της ανθρώπινης αναπαραγωγικής κλωνοποίησης θα έχει τρομερές συνέπειες για την ανθρωπότητα, σύμφωνα με τον κ. Peter Tomka, από τη Σλοβακία, πρόεδρο της επιτροπής για τη διεθνή συνθήκη κατά της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης του ανθρώπινου είδους.

Εχει έρθει η ώρα για τη διεθνή κοινότητα να λάβει υπόψη της την εφαρμογή μίας διεθνούς συμφωνίας η οποία θα παρέχει συντονισμένη απάντηση σε τέτοιου είδους ιατρικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για εύκολο στόχο και ότι θα πάρει αρκετό χρόνο και προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει περιεκτική εκτίμηση όλων των πλευρών του θέματος, πρόσθεσε ο κ. Peter Tomka.

Η πρωτοβουλία για την απαγόρευση της ανθρώπινης κλωνοποίησης προτάθηκε αρχικά από τη Γαλλία και τη Γερμανία τον περασμένο Αύγουστο. Αν και υπάρχει μόνο ένας μικρός αριθμός ερευνητών και εργαστηρίων με την τεχνολογική υποδομή για κλωνοποίηση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τέτοιες κινήσεις θα έχουν αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.