ομφαλοκήλη συμπτωματα | αδεσποτες γατες θεραπεία της γατας για φτερνισμα | προπτωση ορθου | ειλεος εντερου

Γενετική επιλογή εμβρύου προλαμβάνει μορφή ΑλτσχάιμερΗ δημοσίευση μίας έρευνας, σχετικά με τη γέννηση ενός παιδιού, το οποίο είχε επιλεγεί με τη βοήθεια ενός ειδικού τεστ, προκειμένου να μην φέρει ένα γονίδιο, που ευθύνεται για μία μορφή Αλτσχάιμερ, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις μεταξύ των ειδικών σχετικά με την ηθική βάση ανάλογων προσπαθειών. Η μορφή αυτή της νόσου εμφανίζεται σε άτομα που διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους. Η θεία του παιδιού εμφάνισε τη νόσο σε ηλικία 38 ετών, ο παππούς του 42 χρονών, ενώ και η μητέρα του, η οποία ήταν 30 χρονών κατά την γέννηση του παιδιού, φέρει το γονίδιο και είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει τη νόσο, πριν δει το παιδί της να μεγαλώνει. Η επιλογή του παιδιού έγινε από 12 τεχνητά γονιμοποιημένα ωάρια, τα οποία εξετάστηκαν για το αν ήταν φορείς του γονιδίου με μία μέθοδο που ονομάζεται προεμφυτευτική γενετική διάγνωση.

Από τα δώδεκα έμβρυα, τέσσερα δεν ήταν φορείς του γονιδίου και εμφυτεύτηκαν στην μήτρα της μητέρας, εκ των οποίων επέζησε το ένα.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Reproductive Genetics στο Σικάγο των ΗΠΑ, στο άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό JAMA, επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το γενετικό τεστ προκειμένου ένα παιδί να μην είναι φορέας του συγκεκριμένου γονιδίου.

Μέχρι στιγμής η μητέρα, της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα της νόσου, ενώ και το βρέφος το οποίο είναι σήμερα 18 μηνών, χαίρει άκρας υγείας.

Ορισμένοι γιατροί πάντως εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την απόφαση να βοηθηθεί μία γυναίκα να αποκτήσει παιδί ενώ η ίδια έχει μεγάλες πιθανότητες να ασθενήσει σε μερικά χρόνια και να μην είναι σε θέση να φροντίσει το παιδί της.

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος σύμφωνα με τον οποίο οι γονείς φέρθηκαν υπεύθυνα διασφαλίζοντας ότι θα φέρουν στον κόσμο ένα παιδί που δεν έχει την προδιάθεση να ασθενήσει από Αλτσχάιμερ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.