αντισωματα διπλης ελικας dna | πυρετος χωρις αλλα συμπτωματα | πνευμονια συμπτωματα

Μέτρα για τη νόσο των Λεγεωναρίων ενόψει ΟλυμπιακώνΤην ανάγκη λήψης μέτρων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για την αποφυγή εμφάνισης κρουσμάτων της νόσου των Λεγεωναρίων, η μετάδοση της οποίας γίνεται δια της αναπνευστικής οδού με τα σταγονίδια από τα κλιματιστικά μεγάλων κυρίως ξενοδοχειακών μονάδων, επεσήμανε η καθηγήτρια κ. Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, κατά τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα ζητούν οι επιστήμονες.

Η κ. Κρεμαστινού κάλεσε τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να μην εκδηλωθούν κρούσματα της νόσου.

Στη χώρα μας, επεσήμανε, καταγράφονται κάθε χρόνο 3 - 4 κρούσματα της νόσου, ενώ επιδημία της νόσου εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του μουντιάλ στη Γαλλία, όπου μάλιστα υπήρξαν και θανατηφόρα κρούσματα.

Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Νίκος Βακάλης αναφέρθηκε κατά την διάρκεια του συνεδρίου στην επανεμφάνιση ασθενειών, οι οποίες είχαν εκριζωθεί στο παρελθόν, όπως η φυματίωση και η ελονοσία.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη "νόσο του δυτικού Νείλου", η οποία μεταδίδεται με το τσίμπημα ενός συγκεκριμένου κουνουπιού. Κρούσματα της συγκεκριμένης νόσου έχουν εκδηλωθεί και στις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί ακόμη και θάνατοι.

Περιορισμένος αριθμός κρουσμάτων έχουν αναφερθεί στο παρελθόν και στη χώρα μας. Υπάρχει πιθανότητα να ήταν ακόμη περισσότερα, αλλά λόγω της ομοιότητας των συμπτωμάτων θεωρήθηκαν ιογενείς λοιμώξεις.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η νόσος είναι ευαίσθητη στα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας που μπορεί να λάβει κάθε χώρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.