εικονες ιλαρας | ποτε ερχεται περιοδος στα κοριτσια | ποτο με red bull | botox και πονοκεφαλος

Διαιτητικές ίνες και ψυχική υγείαΤα άτομα των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε διαιτητικές (φυτικές) ίνες είναι πιο ευτυχισμένα και έχουν περισσότερη ενέργεια, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Appetite.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα στην οποία συσχετίζεται η πρόσληψη διαιτητικών ινών με την ψυχική υγεία. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η συστηματική κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης (τα οποία είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες), έχει θετικές επιδράσεις στην ψυχική διάθεση.

Στην έρευνα συμμετείχαν εθελοντές ηλικίας 30 έως και 80 ετών, οι οποίοι για μία χρονική περίοδο 4 εβδομάδων κατανάλωναν σε καθημερινή βάση 40γρ δημητριακών ολικής άλεσης.

Τα θετικά αποτελέσματα ήταν εμφανή από την πρώτη εβδομάδα, όπου οι εθελοντές σημείωσαν 10% μείωση στο αίσθημα κόπωσης, ενώ σημείωσαν χαμηλά σκορ στα τεστ για κατάθλιψη και παράλληλα είχαν καλύτερη γνωστική ικανότητα.

Οι θετικές ιδιότητες των διαιτητικών ινών στη σωματική υγεία έχουν αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια από πολλές επιστημονικές μελέτες, οι οποίες έχουν συσχετίσει την πρόσληψή τους με πρόληψη των προβλημάτων υγείας, αλλά και του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Φαίνεται λοιπόν ότι ένα διαιτολόγιο το οποίο παρέχει ικανοποιητική ποσότητα διαιτητικών ινών δεν ωφελεί μόνο τη σωματική αλλά συμβάλλει και στην καλύτερη ψυχική υγεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.