ποια ειναι τα συπτοματα στο ασμα; | ru486 τι ειναι | θετικο σημειο courvoisier | αυτι | καταγμα εξω σφυρου

Μία στις πέντε γυναίκες στην Ευρώπη έχει κακοποιηθείΗ βία κατά των γυναικών δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, ούτε αυστηρά κοινωνική, πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα που συνιστά προτεραιότητα για την ΕΕ, τόνισε η Ελληνίδα Επίτροπος κ. Αννα Διαμαντοπούλου στην παρέμβασή της στην Υπουργική Διάσκεψη με θέμα τη βία κατά των Γυναικών, στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, στην Ισπανία, που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ.

Παραθέτοντας στοιχεία, βάσει των οποίων, μία στις πέντε γυναίκες στην Ευρώπη έχει κακοποιηθεί κάποια στιγμή της ζωής της, η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε το φαινόμενο ως ένα έγκλημα που καλύπτεται από απόλυτη σιωπή.

Οι γυναίκες πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους και η ΕΕ πρέπει να τις βοηθήσει με συγκεκριμένα μέτρα, είπε η Ελληνίδα Επίτροπος και επικέντρωσε την προβληματική της στην καταπολέμηση της οικονομικής εξάρτησης της γυναίκας.

Η βία κατά των γυναικών δεν παραβιάζει απλώς τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ένα έγκλημα που στοιχίζει πολύ ακριβά: Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι η βία κατά των γυναικών στοιχίζει 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και η Ολλανδία υπερθεμάτισε με 150 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από το οικονομικό σκέλος, σημαντική είναι και η νομική πλευρά του ζητήματος. Δυστυχώς, η νομοθεσία δεν είναι κοινή στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής, μόνο το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης έχει κάποιο ορισμό για τα κράτη-μέλη, ενώ η ενδο-οικογενειακή βία δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα ως προς ένα κοινό νομικό προσδιορισμό.

Τέσσερις είναι οι άξονες που θα πρέπει να στηρίξουν την πολιτική μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών, κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου: Καλύτερη παιδεία και αλλαγή νοοτροπίας στα σχολεία, εκπαίδευση όλων των παραγόντων που ασχολούνται με το θέμα - αστυνομικών, δικαστών, κλπ. - προστασία των θυμάτων και τιμωρία του δράστη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.