αντιμετωπιση διαπυησης τραυματος | ψηλαφηση ηπατος | η μαστιτιδα στσ σκυλια ειναι σταφυλοκοκκος;

Μυρμήγκι το ...ιαματικόνΕνα μυρμήγκι που ζει στην Κίνα και ονομάζεται Polyrhachis Vicina, φαίνεται ότι έχει την ικανότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, σύμφωνα με το Δρ. John Wilkinson, λέκτορα της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Middlesex. Στη Βρετανία μάλιστα, η εταιρεία InterContinental Brands (ICB), έχει κυκλοφορήσει στην αγορά ένα αναψυκτικό με την ονομασία Ant (μυρμήγκι), του οποίου βασικό συστατικό αποτελεί εκχύλισμα από το συγκεκριμένο είδος μυρμηγκιού. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το Ant μπορεί να αντικαταστήσει τον καφέ, το τσάι, ή τα διάφορα ενεργειακά ποτά (energy drinks), έχοντας ανάλογες ιδιότητες με τα αναψυκτικά με βάση το ginseng, τα οποία είναι γνωστά για τις τονωτικές τους ιδιότητες.

Στην Κίνα και το Θιβέτ παρασκευάζονται από πολύ παλιά κρασί, μπύρα, αλλά και φαγητά με βάση το συγκεκριμένο μυρμήγκι, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων.

Η βρώση εντόμων είναι αρκετά διαδεδομένη στην Ασία, την Αφρική και στην Αυστραλία. Στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, τα χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή τονωτικών για ασθενείς που έπασχαν από διάφορες ασθένειες.

Σύμφωνα με το Δρ. Wilkinson τα μυρμήγκια περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος έχει την ικανότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, έχοντας ανάλογη δράση με αυτή της βιταμίνης Ε.

Οπως υποστηρίζει ο ερευνητής, η μελέτη των φαρμακευτικών ιδιοτήτων των εντόμων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς περιέχουν ουσίες διαφορετικές από αυτές των διαφόρων φυτών που χρησιμοποιούνται σήμερα στη φαρμακολογία. Η ανακάλυψη τους και η εύρεση των θετικών επιδράσεων τους στην υγεία πρέπει να αποτελέσει πρόκληση για τους επιστήμονες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.