σμηγματορροικη δερματιτιδα σκυλου | μυς ποδιου | αδενοκαρκινωμα | συγκοπτικο επεισοδιο

Υπό έγκριση το Botox στις ΗΠΑ για λίφτινγκΤο Βοtοχ, η γνωστή φαρμακευτική μέθοδος καταπολέμησης των ρυτίδων, πρόκειται να πάρει σύντομα και επίσημη έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDΑ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, την περασμένη Πέμπτη.

Το Βοtοχ είναι μία μορφή της τοξίνης botulinum, η οποία έχει εγκριθεί για τη θεραπεία σπασμών των μυών του ματιού, ενώ η χρήση της για αισθητικούς λόγους είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πάρει επίσημη έγκριση.

Η θεραπεία των ρυτίδων γίνεται με την ένεση μικρών ποσοτήτων της τοξίνης στο μέτωπο, ανάμεσα στα μάτια και γύρω από το στόμα. Η τοξίνη ουσιαστικά παραλύει τους συγκεκριμένους μυς με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να μην είναι εμφανείς, ενώ παράλληλα προλαμβάνει τη δημιουργία νέων ρυτίδων καθώς αναστέλλει τη σύσπαση των μυών.

Ωστόσο τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι μόνιμα, με αποτέλεσμα να απαιτείται επανάληψη της θεραπείας ανά διαστήματα τριών με έξι μηνών.

Το Βοtοχ αν και έχει ονομαστεί το "λίφτινγκ του φτωχού" δεν μπορεί να θεωρηθεί φθηνή μέθοδος, αφού κάθε θεραπεία μπορεί να κοστίσει από 300 έως 1000 δολλάρια (260-870 Eυρώ ή 90.000-300.000 δρχ), ανάλογα με τον αριθμό των ενέσεων που απαιτούνται.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.