Υπό έγκριση το Botox στις ΗΠΑ για λίφτινγκ

Το Βοtοχ, η γνωστή φαρμακευτική μέθοδος καταπολέμησης των ρυτίδων, πρόκειται να πάρει σύντομα και επίσημη έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDΑ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, την περασμένη Πέμπτη.

Το Βοtοχ είναι μία μορφή της τοξίνης botulinum, η οποία έχει εγκριθεί για τη θεραπεία σπασμών των μυών του ματιού, ενώ η χρήση της για αισθητικούς λόγους είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πάρει επίσημη έγκριση.

Η θεραπεία των ρυτίδων γίνεται με την ένεση μικρών ποσοτήτων της τοξίνης στο μέτωπο, ανάμεσα στα μάτια και γύρω από το στόμα. Η τοξίνη ουσιαστικά παραλύει τους συγκεκριμένους μυς με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να μην είναι εμφανείς, ενώ παράλληλα προλαμβάνει τη δημιουργία νέων ρυτίδων καθώς αναστέλλει τη σύσπαση των μυών.

Ωστόσο τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι μόνιμα, με αποτέλεσμα να απαιτείται επανάληψη της θεραπείας ανά διαστήματα τριών με έξι μηνών.

Το Βοtοχ αν και έχει ονομαστεί το “λίφτινγκ του φτωχού” δεν μπορεί να θεωρηθεί φθηνή μέθοδος, αφού κάθε θεραπεία μπορεί να κοστίσει από 300 έως 1000 δολλάρια (260-870 Eυρώ ή 90.000-300.000 δρχ), ανάλογα με τον αριθμό των ενέσεων που απαιτούνται.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση