λευκοπλακια | βουβωνική χώρα που ειναι | νοσος αδαμαντιαδη συμπτωματα | τι είναι λοίμωξη

Gleevec, ένα ακόμη βήμα μπροστά στην αντιμετώπιση του καρκίνουΝέες ελπίδες δίνει στην αντιμετώπιση του καρκίνου ένα σημαντικό φάρμακο. Το Gleevec (Imatinib Mesylate) της Novartis απέκτησε μία ακόμα ένδειξη από το FDA. Μπορεί να χορηγείται έναντι μιας σπάνιας μορφής καρκίνου του πεπτικού συστήματος που ονομάζεται GIST (gastrointestinal stromal tumor). Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις οτι θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την αντιμετώπιση μιας σειράς ακόμα κακοήθων νεοπλασιών, όπως ο καρκίνος του προστάτη, ο μικροκυτταρικός καρκίνος των πνευμόνων και άλλες.

Υπενθυμίζουμε οτι το Gleevec χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα για τη θεραπεία της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας. Παρουσιάστηκε επίσημα στην Ελλάδα στα μέσα του 2001.

Φαίνεται οτι αυτό που ξεχωρίζει στο Gleevec είναι οτι πετυχαίνει το βασικό στόχο που βάζουμε στη χημειοθεραπεία του καρκίνου. Δηλαδή, είναι σε θέση να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να προκαλεί ανάλογες βλάβες στα φυσιολογικά κύτταρα του οργανισμού. Ετσι, συγκριτικά με τις άλλες θεραπείες που χρησιμοποιούνται κατά του καρκίνου, οι παρενέργειες του δεν είναι σοβαρές. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην Αμερική σε χρόνο ρεκόρ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.