Η υγιεινή διατροφή δεν αποτελεί προνόμιο όλων

Σχεδόν δύο εκατομμύρια παιδιά στη Μ. Βρετανία ζουν σε οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, σύμφωνα με έκθεση του φιλανθρωπικού ιδρύματος για την παιδική φτώχεια, Child Poverty Action Group.

Οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ενώ γνωρίζουν το τι σημαίνει υγιεινή διατροφή, δεν μπορούν να την εφαρμόσουν, καθώς το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν ούτε τα στοιχειώδη.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ξοδεύουν μόλις 25 λίρες (περίπου 15.000 δρχ) την εβδομάδα για τη διατροφή τους, τη στιγμή που οι πλουσιότερες οικογένειες ξοδεύουν περισσότερο από 100 λίρες (περίπου 60.000δρχ).

Η λύση στο πρόβλημα, αναφέρει η έκθεση, είναι η οικονομική υποστήριξη των οικογενειών αυτών μέσω του προϋπολογισμού, αλλά και την καλύτερη πρόσβαση στην υγιεινή διατροφή μέσω κοινωνικών φορέων και παροχής δωρεάν γευμάτων σε σχολεία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στις οικογένειες αυτές το ποσοστό του εισοδήματος για τη διατροφή ξεπερνά το 20%, ενώ στις οικογένειες με υψηλότερα εισοδήματα το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 15% και στις οικογένειες με πολύ υψηλά εισόδηματα το 10%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση