τρανς λιπαρά βικιπαιδεια | 26 εβδομάδων γεννα | πνευμονικες παθησεις | ξηρο φατνιο κακοσμια | φαγουρα στο σωμα

Η υγιεινή διατροφή δεν αποτελεί προνόμιο όλωνΣχεδόν δύο εκατομμύρια παιδιά στη Μ. Βρετανία ζουν σε οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, σύμφωνα με έκθεση του φιλανθρωπικού ιδρύματος για την παιδική φτώχεια, Child Poverty Action Group.

Οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ενώ γνωρίζουν το τι σημαίνει υγιεινή διατροφή, δεν μπορούν να την εφαρμόσουν, καθώς το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν ούτε τα στοιχειώδη.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ξοδεύουν μόλις 25 λίρες (περίπου 15.000 δρχ) την εβδομάδα για τη διατροφή τους, τη στιγμή που οι πλουσιότερες οικογένειες ξοδεύουν περισσότερο από 100 λίρες (περίπου 60.000δρχ).

Η λύση στο πρόβλημα, αναφέρει η έκθεση, είναι η οικονομική υποστήριξη των οικογενειών αυτών μέσω του προϋπολογισμού, αλλά και την καλύτερη πρόσβαση στην υγιεινή διατροφή μέσω κοινωνικών φορέων και παροχής δωρεάν γευμάτων σε σχολεία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στις οικογένειες αυτές το ποσοστό του εισοδήματος για τη διατροφή ξεπερνά το 20%, ενώ στις οικογένειες με υψηλότερα εισοδήματα το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 15% και στις οικογένειες με πολύ υψηλά εισόδηματα το 10%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.