υρεθριτιδα θεραπεία | προδρομικος πλακουντας αντιμετωπιση | διατροχαντήριο κάταγμα

Πρόγραμμα δράσης για τη δημόσια υγεία από το Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΤην έκθεση για το πενταετές πρόγραμμα δράσης για τη δημόσια υγεία (2001-2006), το οποίο εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσίασε ο Ελληνας ευρωβουλευτής Αντώνης Τρακατέλλης, εκ μέρους της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής για τους Καταναλωτές.

Το πρόγραμμα πρόκειται να αντικαταστήσει όλα τα επιμέρους αποσπασματικά προγράμματα, όπως αυτό για το AIDS ή τον καρκίνο (συνολικά οχτώ), αξιοποιώντας στο έπακρο τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας.

Τρεις είναι οι βασικοί άξονες των στόχων του νέου προγράμματος δράσης:

- Η συλλογή δεδομένων σε θέματα υγείας από όλα τα κράτη μέλη και η επαναδιοχέτευσή τους στις χώρες μέλη ύστερα από την κατάλληλη επεξεργασία.

- Η εξασφάλιση της δυνατότητας να απαντά ταχύτατα η ΕΕ σε έκτακτες καταστάσεις που αφορούν θέματα υγείας και οι οποίες θα μπορούσαν να προκληθούν από λοιμώδεις ασθένειες, χημικές απειλές, ανθρώπινο λάθος κ.α.

- Η μελέτη των καθοριστικών για την υγεία παραγόντων, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το στρες, τα ψυχολογικά προβλήματα από την ανεργία κλπ.

Ενας κεντρικός συντονιστικός μηχανισμός κρίθηκε απαραίτητος για να μπορέσει να λειτουργήσει το πρόγραμμα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την πρόταση Τρακατέλλη, ο μηχανισμός αυτός στον οποίο θα συμμετέχουν τα κράτη μέλη, θα πρέπει να διευθύνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας προτείνει μάλιστα τον τίτλο: "Κέντρο γιά το Συνεκτικό και Διαρκή Συντονισμό του Προγράμματος".

Ο προϋπολογισμός είναι το μεγάλο "αγκάθι" για την υλοποίηση του πενταετούς αυτού προγράμματος δράσης, καθ' ότι το Συμβούλιο προτείνει το ποσό των 280 εκατ. ευρώ, ενώ το Κοινοβούλιο εκτιμά ότι χρειάζονται 380 εκατ. ευρώ.

Η Επιτροπή από την πλευρά της προτείνει ποσό 300 εκατ. ευρώ. Ο κ. Τρακατέλλης πιστεύει οτι σωστά το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του ποσού 380 εκατ. ευρώ και ευελπιστεί ότι θα βρεθεί μία λύση, έστω και εάν χρειαστεί να καταφύγουν στην Επιτροπή Συνδιαλλαγής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.