Παιδιά χωρισμένων γονέων κάνουν προβληματικούς γάμους

Τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα αργότερα στο γάμο τους, ή ακόμα και να χωρίσουν, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό Journal of Marriage and Family.

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Paul R. Amato, τα παιδιά τα οποία έχουν βιώσει ένα διαζύγιο αποκτούν μία πεσιμιστική αντίληψη για τον γάμο και πιο συγκεκριμένα για την αντοχή του στον χρόνο.

Ετσι, όταν σε κάποια φάση της ζωής τους αντιμετωπίσουν προβλήματα στον έγγαμο βίο τους, είναι πιθανότερο να θεωρήσουν το διαζύγιο σαν την καλύτερη λύση, και όχι να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν μαζί με τον σύντροφο τους τις όποιες δυσκολίες.

Σύμφωνα με την έρευνα μάλιστα, αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα παιδιά εκείνα των οποίων οι γονείς χώρισαν, χωρίς να έχουν υπάρξει έντονες συναισθηματικές συγκρούσεις. Στην περίπτωση αυτή τα παιδιά σχηματίζουν την εντύπωση ότι το διαζύγιο αποτελεί μια λογική κατάληξη ενός γάμου, ενώ όταν έχουν υπάρξει έντονες συγκρούσεις, πιστεύουν ότι η εξέλιξη ενός γάμου είναι απρόβλεπτη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση