φλεγμονη εντερου | φλεγμονη στο παγκρεας | διφθερίτιδας του τετάνου και του κοκκύτη | αρρυθμια καρδιας

Παιδιά χωρισμένων γονέων κάνουν προβληματικούς γάμουςΤα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα αργότερα στο γάμο τους, ή ακόμα και να χωρίσουν, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό Journal of Marriage and Family.

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Paul R. Amato, τα παιδιά τα οποία έχουν βιώσει ένα διαζύγιο αποκτούν μία πεσιμιστική αντίληψη για τον γάμο και πιο συγκεκριμένα για την αντοχή του στον χρόνο.

Ετσι, όταν σε κάποια φάση της ζωής τους αντιμετωπίσουν προβλήματα στον έγγαμο βίο τους, είναι πιθανότερο να θεωρήσουν το διαζύγιο σαν την καλύτερη λύση, και όχι να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν μαζί με τον σύντροφο τους τις όποιες δυσκολίες.

Σύμφωνα με την έρευνα μάλιστα, αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα παιδιά εκείνα των οποίων οι γονείς χώρισαν, χωρίς να έχουν υπάρξει έντονες συναισθηματικές συγκρούσεις. Στην περίπτωση αυτή τα παιδιά σχηματίζουν την εντύπωση ότι το διαζύγιο αποτελεί μια λογική κατάληξη ενός γάμου, ενώ όταν έχουν υπάρξει έντονες συγκρούσεις, πιστεύουν ότι η εξέλιξη ενός γάμου είναι απρόβλεπτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.