Παραισθηση μωρο | εξανθηματα παιδικα | τι ειναι η καρυδα | ελλειψη ενζυμου απο τα κοκαλα

Το επάγγελμα σχετίζεται με την υπογονιμότητα στους άνδρεςΗ ανδρική υπογονιμότητα πιθανόν να σχετίζεται με επαγγέλματα όπως αυτά του μηχανικού, του οικονομικού αναλυτή και του δασκάλου, σύμφωνα με έρευνα του εθνικού πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, που δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of Occupational and Environmental Medicine.

Προκειμένου να εξετάσουν αν το επάγγελμα παίζει κάποιο ρόλο στην ανδρική υπογονιμότητα, οι επιστήμονες μελέτησαν 640 άνδρες, οι οποίοι μαζί με τις συζύγους τους επισκέπτονταν μία κλινική υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

Στους άνδρες αυτούς οι επιστήμονες αναγνώρισαν 218 άνδρες με πρόβλημα υπογονιμότητας χωρίς γνωστή αιτιολογία και τους σύγκριναν με 227 άνδρες των οποίων οι γυναίκες κατάφεραν να συλλάβουν, κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ολοι οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν το επάγγελμά τους, το κάπνισμα, τις συνήθειές τους, αλλά και την έκθεσή τους σε χημικά τα οποία είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι δάσκαλοι είχαν οκτώ φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν πρόβλημα υπογονιμότητας και οι οικονομικοί αναλυτές πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους άνδρες.

Οι μηχανικοί και τα στελέχη εταιριών είχαν σχεδόν τριπλάσια πιθανότητα να έχουν πρόβλημα υπογονιμότητας, ενώ όσοι εργάζονταν στην παροχή υπηρεσιών ή ήταν υπάλληλοι είχαν τη μικρότερη πιθανότητα να έχουν πρόβλημα.

Αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθούν τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας, οι επιστήμονες τονίζουν ότι το ψυχολογικό στρες, οι αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις και πιθανόν η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία να συμβάλουν στο πρόβλημα της υπογονιμότητας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.