Μαθήματα διάσωσης και πρώτων βοηθειών τη Σάμο

Μαθήματα διάσωσης και πρώτων βοηθειών έκαναν οι εθελοντές του κλιμακίου Μαραθοκάμπου Σάμου, με δάσκαλο τον Ελβετό Φράντς Μίσλερ, εθελοντή πυροσβέστη, ο οποίος συνόδευσε ένα κοντέινερ με υλικά για τους εθελοντές του Μαραθοκάμπου, που έστειλαν πέντε κοινότητες της Ελβετίας.

Η εκπαίδευση, που τελείωσε την περασμένη Κυριακή, περιελάμβανε μαθήματα διάσωσης με φορείο αλλά και εξοικείωση με τα νέα μηχανήματα που παρέλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής, από τους φίλους τους Ελβετούς.

“Με τα υλικά αυτά το κλιμάκιό μας ενισχύθηκε αρκετά και τα 130 περίπου μέλη μας, με τη συνεχή εκπαίδευση θα μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος” τόνισε ο Μανώλης Χρήστου μέλος της συντονιστικής επιτροπής του κλιμακίου.

Η βοήθεια των Ελβετών εθελοντών ήταν σημαντική, αφού κάλυψαν όλα τα έξοδα της αγοράς, της ασφάλισης, αλλά και της μεταφοράς του κοντέινερ που περιείχε 4 μεγάλες αντλίες, 8 μικρές, 4 χιλιόμετρα σωλήνες νερού, 900 φόρμες και άλλα είδη πυρόσβεσης.

Μπορεί και επίσημα η αντιπυρική περίοδος να τελείωσε όμως τα μαθήματα στο Εθελοντικό κλιμάκιο Μαραθοκάμπου συνεχίζονται. Μάλιστα σε λίγο καιρό τα μέλη του κλιμακίου θα ιδρύσουν και ειδική ομάδα διάσωσης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση