μπολιασμα κολοκυθιας | εκκολπωματα | χαμηλη χοριακη 4η εβδομαδα | θάλλιο

Σημαντικός ο ρόλος του Προμηθέα στην αντιμετώπιση καταστροφώνΗ συμβολή των εθελοντικών ομάδων στην αντιμετώπιση των καταστροφών εξετάστηκε και αξιολογήθηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ. Ουσιαστικά πρόκειται για την ομάδα "Προμηθέας" που συστάθηκε από τη μη κυβερνητική οργάνωση "Νέα Οικολογία" μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της Αθήνας. Η οργάνωση εκπαιδεύτηκε από την ΕΜΑΚ, εξοπλίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και μέχρι σήμερα οι εθελοντές της συμμετείχαν στην αντιμετώπιση τριων καταστροφικών πυρκαγιών (Ωρωπό, Μεγαλόπολη, Πάρνηθα) υπό τις εντολες της ΕΜΑΚ και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της "Νέας Οικολογίας" Βαγγέλης Στογιάννης, οι εθελοντές στον "Προμηθέα" ανέρχονται στους 80 είναι όλοι εργαζόμενοι και στην πλειοψηφία τους επιστήμονες. Οι 30 από αυτούς συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, ενώ προσεχώς θα ακολουθήσουν νέο κύκλο εκπαίδευσης από την ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ σχετικό με τις αναρριχήσεις και τις διασώσεις, τις καταδύσεις και τις πρώτες βοήθειες.

Επίσης, υπογράμμισε ότι μετά το ενδιαφέρον που επέδειξαν απέναντι στο έργο τους πολλές εθελοντικές οργανώσεις σε διάφορες πόλεις σύντομα θα δημιουργηθεί δίκτυο για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Ο γγ Νέας Γενιάς κ. Γιώργος Σακελίων αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ρόλου και του έργου των εθελοντων. Ακόμη μίλησε για την αποτελεσματικότητα και αμεσότητα που επέδειξε ο "Προμηθέας" κατά τη άσκηση "απεγκλωβισμού σεισμοπλήκτων σε συνθήκες νύχτας" που έγινε στον Υμηττό παρουσία του και κάτω από την επίβλεψη του Πυραγού Α της ΕΜΑΚ Δημήτρη Τρόντζα.

Ο κ. Τρόντζας ως εκπρόσωπος της ΕΜΑΚ υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο πειθαρχίας και εκπαίδευσης των εθελοντών καθώς και την άψογη επιχειρησιακή στάση τους. Τέλος, ο συντονιστής του "Προμηθέα" Μιλτιάδης Αθανασίου ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την ΓΓΝΓ και την ΕΜΑΚ (της οποίας οι υπεύθυνοι εκπαιδεύουν τους εθελοντές με προσωπικό ζήλο και πέραν του ωραρίου τους) για τον εξοπλισμό και την άψογη εκπαίδευση που έχουν με αποτέλεσμα την καλύτερη δράση και ασφάλειά τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.