οτιτιδα | κηλη στομαχου συμπτωματα | στομάχι και ταχυπαλμία | συνδρομο ευερεθιστου εντερου

Ο στρατός των ΗΠΑ χάνει την μάχη με την παχυσαρκίαΟ αμερικανικός στρατός χάνει τον πόλεμο με το πάχος καθώς είναι γεμάτος με υπέρβαρους άνδρες - όχι όμως και γυναίκες - γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ή των μαχών, υποστηρίζει ο ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας Δρ. Ρίτσαρντ Ατκινσον του Πανεπιστημίου του Ουινσκόνσιν.

Παρά τις κακουχίες που υφίστανται στην εκπαίδευση και τις τακτικές ασκήσεις, το 54% των στρατιωτικών είναι υπέρβαροι και το 6,2% κατατάσσονται στους παχύσαρκους, ανέφερε ο Δρ. Ατκινσον μιλώντας σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Οπως εξήγησε, οι παχύσαρκοι στρατιώτες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο τραυματισμών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών για τους μυοσκελετικούς τραυματισμούς των στρατιωτών που περνούν από εκπαίδευση, τα οποία δείχνουν το υψηλό ποσοστό τραυματισμών σε ανθρώπους που είναι υπερβολικά αδύνατοι και υπερβολικά παχύσαρκοι.

Μολονότι στο γενικό πληθυσμό περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα βάρους, στο στρατό ισχύει το αντίθετο. Ο Δρ. Ατκινσον αναφέρθηκε σε μια μελέτη που έδειξε ότι το 58,6% των ανδρών και το 26,1% των γυναικών που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις είναι υπέρβαροι.

"Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε την παχυσαρκία ως χρόνια ασθένεια και να αφιερώσουμε ομοσπονδιακούς πόρους στην έρευνα και σε αποτελεσματικά προγράμματα θεραπείας" πρόσθεσε.

Ο Δρ.Ατκινσον είναι πρόεδρος μίας επιτροπής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών από την οποία το υπουργείο Αμυνας ζήτησε να εξετάσει το ζήτημα. Οπως είπε, το σώμα των πεζοναυτών έχει τα λιγότερα υπέρβαρα μέλη, σε αντίθεση με το ναυτικό που έχει τα περισσότερα.

Στο γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ υπολογίζεται οτι το 61% είναι υπέρβαροι και περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών θεωρούνται παχύσαρκοι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.