αρυθμια; | θλαση γονατου συμπτωματα | καυτηριασμος αγγειου | elkos orismos | aritmia kardias

Tο σχήμα των σπερματοζωαρίων δείκτης γονιμότηταςΤο σχήμα το οποίο έχουν τα σπερματοζωάρια, πιθανόν να δίνουν στοιχεία για τη γονιμότητα του άνδρα, ενώ οι επιστήμονες αναφέρουν νέα όρια για την κινητικότητα και τον πληθυσμό των σπερματοζωαρίων που διαχωρίζουν τους γόνιμους από τους υπογόνιμους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού New England Journal of Medicine.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, εξέτασαν δείγματα σπέρματος από 765 υπογόνιμα και 696 γόνιμα ζευγάρια, σε εννέα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Εκτός από την περιεκτικότητα του σπέρματος και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, οι ερευνητές μελέτησαν και το πως το σχήμα σχετίζεται με τη γονιμότητα και ανακάλυψαν ότι τα σπερματοζωάρια στα οποία το κεφάλι έχει σχήμα οβάλ αποτελούν σημαντικό δείκτη γονιμότητας.

Τα μέχρι στιγμής κριτήρια γονιμότητας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρουν ότι το φυσιολογικό (γόνιμο) σπέρμα περιέχει 20 εκατομμύρια σπερματοζωάρια/ml, με τουλάχιστον 50% κινητικότητα.

Μάλιστα στην έρευνα αυτή οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το σχήμα, φαίνεται να είναι το πιο ισχυρό κριτήριο γονιμότητας, προσθέτοντας όμως ότι κανένα από τα τρία κριτήρια (περιεκτικότητα, κινητικότητα, σχήμα) δεν αρκεί από μόνο του για να γίνει διάγνωση σε πιθανό πρόβλημα γονιμότητας του άνδρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.