συριγγιο δοντιων | θυρεοτοξίκωση | ανατομια θωρακα | αντιβηχικό σιρόπι | πλευριτιδα | κυτταρομεγαλοιος συμπτωματα

Στην εποχή της πληροφορικής το ΙΚΑΜε το νομοσχέδιο για τον "εκσυγχρονισμό της οργάνωσης και λειτουργίας του ΙΚΑ" που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες δυο μέρες στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, τελειώνει για το ΙΚΑ η εποχή των ενσήμων και της λειτουργίας με βάση το χαρτί, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Μ. Νεκτάριος σε συνέντευξη Τύπου.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2002 ξεκινά ένας νέος τρόπος εισαγωγής, δήλωσης και διαχείρισης των ασφαλιστικών στοιχείων των εργοδοτών και των ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα.

Καταργούνται τα ένσημα και εισάγεται το σύστημα της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) μέσω της μηχανογράφησης και της παρακολούθησης του ιστορικού ασφάλισης των εργαζομένων.

Το νέο σύστημα, που θα στηρίζεται στην εισαγωγή της πληροφορικής στο ΙΚΑ, αναμένεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας αλλά και στην πιο άνετη εξυπηρέτηση εργοδοτών και ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Νεκτάριο, απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν οι εργοδότες στο νέο σύστημα είναι να αποκτήσουν Νέο Αριθμό Μητρώου Εργοδότη.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ , τα επιμελητήρια, τους φοροτεχνικούς αλλά και μέσω Ιντερνετ στη σελίδα του ΙΚΑ:
http://www.ika.gr/

Οι εργοδότες που δεν θα αποκτήσουν νέο αριθμό μητρώου δεν θα μπορούν από την 1-1-2002 να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε συναλλαγή με το Ιδρυμα.

Σημειώνεται ότι αριθμό μητρώου οφείλουν να αποκτήσουν και όσοι απασχολούν έστω για λίγες μέρες εργατικό προσωπικό (πχ οικονομικές εργασίες ή οικιακό προσωπικό. Δηλαδή όλοι όσοι μέχρι σήμερα είχαν οποιασδήποτε μορφής δοσοληψία με το ΙΚΑ).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.