Στην εποχή της πληροφορικής το ΙΚΑ

Με το νομοσχέδιο για τον “εκσυγχρονισμό της οργάνωσης και λειτουργίας του ΙΚΑ” που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες δυο μέρες στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, τελειώνει για το ΙΚΑ η εποχή των ενσήμων και της λειτουργίας με βάση το χαρτί, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Μ. Νεκτάριος σε συνέντευξη Τύπου.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2002 ξεκινά ένας νέος τρόπος εισαγωγής, δήλωσης και διαχείρισης των ασφαλιστικών στοιχείων των εργοδοτών και των ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα.

Καταργούνται τα ένσημα και εισάγεται το σύστημα της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) μέσω της μηχανογράφησης και της παρακολούθησης του ιστορικού ασφάλισης των εργαζομένων.

Το νέο σύστημα, που θα στηρίζεται στην εισαγωγή της πληροφορικής στο ΙΚΑ, αναμένεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας αλλά και στην πιο άνετη εξυπηρέτηση εργοδοτών και ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Νεκτάριο, απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν οι εργοδότες στο νέο σύστημα είναι να αποκτήσουν Νέο Αριθμό Μητρώου Εργοδότη.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ , τα επιμελητήρια, τους φοροτεχνικούς αλλά και μέσω Ιντερνετ στη σελίδα του ΙΚΑ:
http://www.ika.gr/

Οι εργοδότες που δεν θα αποκτήσουν νέο αριθμό μητρώου δεν θα μπορούν από την 1-1-2002 να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε συναλλαγή με το Ιδρυμα.

Σημειώνεται ότι αριθμό μητρώου οφείλουν να αποκτήσουν και όσοι απασχολούν έστω για λίγες μέρες εργατικό προσωπικό (πχ οικονομικές εργασίες ή οικιακό προσωπικό. Δηλαδή όλοι όσοι μέχρι σήμερα είχαν οποιασδήποτε μορφής δοσοληψία με το ΙΚΑ).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση