υγρό στη μήτρα δηλητήριο | μεγακολο τι ειναι | κολικος εντερου | βαλβιδα αορτησ καρδιασ | χολικη κιρρωση

Κυρίαρχη θέση της πληροφορικής στο νέο ΕΣΥΗ πηροφορική, το Internet και η δικτυακή σύνδεση θα κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο χώρο της Υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλο. Οπως τόνισε ο κ. Υπουργός, σε σχετική ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο, δεν μπορεί να υπάρξει μεταρύθμιση στο ΕΣΥ, χωρίς προγράμματα πληροφορικής, τα οποία θα προσφέρουν ενιαίο δίκτυο, ηλεκτρονικούς ιατρικούς φακέλους και αναταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των νοσοκομείων. Ενας από τους στόχους του υπουργείου είναι η σύσταση Διεύθυνσης ή Τμήματος Πληροφορικής σε κάθε νοσοκομείο, που θα υπάγονται απευθείας στην Διοίκηση και θα μετέχουν σ΄αυτήν έχοντας ένα ρόλο ουσιαστικό και επιτελικό.

Το σχετικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 25 μεγάλα νοσοκομεία, με πιλοτικό το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς», στο οποίο οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες υποστήριξης φθάνουν το 50% και η μηχανογράφηση το 95%. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί επίσης στην περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος πληροφορικής του ΕΚΑΒ που σήμερα πλησιάζει το 40% και στην εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών στα απομακρυσμένα νησιά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.