ερπητικη εγκεφαλιτιδα θεραπεια | προμηκης μυελος λειτουργια | το παχος του ενδομητριου τι σημαινει

Σας κοιτούν στα μάτια για την ασφάλειά σαςΗ τεχνολογία της βιομετρικής, με την οποία είναι δυνατή η αναγνώριση ενός ατόμου με βάση χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά για κάθε άτομο, όπως η ίριδα του ματιού, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, η χροιά της φωνής ή τα δακτυλικά αποτυπώματα, αποτελεί μία επιστήμη που έχει εισχωρήσει σημαντικά στον τομέα της ασφάλειας.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί το διεθνές αεροδρόμιο του Αμστερνταμ, το Σχίπολ, στο οποίο έχει εγκατασταθεί ειδικό μηχάνημα βιομετρικής αναγνώρισης το οποίο αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά της ίριδας του ματιού.

Οποιοι επιβάτες διαθέτουν την ειδική κάρτα στην οποία είναι καταγεγραμμένα τα χαρακτηριστικά της ίριδας, μπορούν να κοιτάζουν μέσα σε μία ειδική κάμερα για μερικά δευτερόλεπτα και να αναγνωρίζονται, γλιτώνοντας έτσι τις ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων.

Αρχικά η κάρτα είναι διαθέσιμη σε πολίτες από 18 Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν την ειδική κάρτα πληρώνοντας το αντίτιμο των 90 δολαρίων Αμερικής (περίπου 35 χιλιάδες δρχ ή 100 ευρώ).

Σε αντίστοιχες κινήσεις προσανατολίζεται και το διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης, όπου μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα εγκατασταθεί μηχάνημά αναγνώρισης προσώπου σε δύο σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο, το οποίο θα συγκρίνει τα χαρακτηριστικά προσώπου επιβατών, πληρωμάτων και εργαζομένων στο αεροδρόμιο με αυτά των ύποπτων για τρομοκρατία ατόμων.

Πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ θα ακολουθήσουν στην εγκατάσταση ανάλογων βιομετρικών μηχανημάτων αναγνώρισης, όπου επιβάτες και εργαζόμενοι θα αναγνωρίζονται από τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.