λουκουμαδ θερμίδες | sirafi mitras gia prolipsi xamiloju plakounta | πνευμονια

Ρομποτική και τρισδιάστατη απεικόνιση στη χειρουργική πράξηΗ λαπαροσκοπική χειρουργική, οι εφαρμογές των ρομποτικών συστημάτων και η δυνατότητα τρισδιάστατης εικονικής απεικόνισης αποτελούν ήδη και θα αποτελέσουν και στο μέλλον απαραίτητα στοιχεία της καθημερινής χειρουργικής πράξης. Το γεγονός όμως αυτό δεν θα πρέπει να στερεί το χειρουργό από την ευαισθησία και την ανθρώπινη προσωπική προσέγγιση του ανθρώπου, που αποτελούν τη βάση για τη σχέση εμπιστοσύνης, η οποία αναπτύσσεται μεταξύ αυτού και του πάσχοντος.

Αυτά τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο καθηγητής χειρουργικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Δαδούκης με την ευκαιρία του 5ου Συνεδρίου της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2001 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Hyatt Regency» της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Δαδούκης, που είναι πρόεδρος της Εταιρείας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου πρόσθεσε, ότι η θεματολογία του συνεδρίου, εκτός από την παρουσίαση της τεχνολογικής εξέλιξης στη χειρουργική περιλαμβάνει και την παρουσίαση σοβαρών προβλημάτων της καθημερινής χειρουργικής πρακτικής, όπως η χειρουργική αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, τα θεραπευτικά προβλήματα χειρουργικών ασθενών μονάδων εντατικής θεραπείας, η μετεγχειρητική ενδοκοιλιακή σήψη, οι ηπατικές μεταστάσεις από καρκίνο του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του παγκρέατος κλπ.

Επίσης θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την ιατρική και ανθρώπινη αντιμετώπιση των καρκινοπαθών τελικού σταδίου, καθώς και με την αυτοαξιολόγηση του έργου των χειρουργών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνουν επτά ομιλίες, δύο αντιπαραθέσεις σε χειρουργικά προβλήματα, οκτώ συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, δύο δορυφορικά συμπόσια, δύο workshops με ζωντανή επίδειξη ειδικών τεχνολογικών εφαρμογών στη χειρουργική διαφόρων παθήσεων και τέλος με σημαντικό αριθμό προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων θα παρουσιαστεί η κλινική και η σημαντική ερευνητική δραστηριότητα των χειρουργών της Βορείου κυρίως Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.