Νεότερα στοιχεία για την ασφάλεια του φαρμάκου Remicade

Νεότερα στοιχεία για την ασφάλεια του φαρμάκου Remicade έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, μετά τις επισημάνσεις του αρμόδιου Ευρωπαϊκού Οργανισμού ότι το φάρμακο αυτό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου του Crohn, καθώς και για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας δεν ενδείκνυται για τη θεραπεία της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας.

Τα πρώτα στοιχεία κλινικής μελέτης που διερεύνησε αν το φάρμακο πρέπει να δίνεται και στην καρδιακή αυτή νόσο έδειξε ότι άνθρωποι που το χρησιμοποίησαν στο πλαίσιο της μελέτης εμφάνισαν αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας και εισαγωγών στο νοσοκομείο καθώς επιδεινώθηκε η καρδιακή ανεπάρκεια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΕΟΦ συνιστά στους ανθρώπους που πάσχουν από τις νόσους του Crohn και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά δεν έχουν καρδιακή ανεπάρκεια να συνεχίσουν κανονικά να παίρνουν το φάρμακό τους.

Οι ασθενείς που είναι σε θεραπεία με το Remicade και έχουν καρδιακή ανεπάρκεια θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους ο οποίος θα επανεκτιμήσει τη θεραπεία. Σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση της καρδιακής νόσου το φάρμακο θα πρέπει να διακόπτεται ενώ στις περιπτώσεις που η νόσος χαρακτηρίζεται βαρειά δεν πρέπει να λαμβάνεται καθόλου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση