συχνουρία σε γυναίκες | υπακανθιος | γυμναστικη με λαστιχα | σπυράκι στα μικρά χείλη | θεραπεια carre

Νεότερα στοιχεία για την ασφάλεια του φαρμάκου RemicadeΝεότερα στοιχεία για την ασφάλεια του φαρμάκου Remicade έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, μετά τις επισημάνσεις του αρμόδιου Ευρωπαϊκού Οργανισμού ότι το φάρμακο αυτό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου του Crohn, καθώς και για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας δεν ενδείκνυται για τη θεραπεία της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας.

Τα πρώτα στοιχεία κλινικής μελέτης που διερεύνησε αν το φάρμακο πρέπει να δίνεται και στην καρδιακή αυτή νόσο έδειξε ότι άνθρωποι που το χρησιμοποίησαν στο πλαίσιο της μελέτης εμφάνισαν αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας και εισαγωγών στο νοσοκομείο καθώς επιδεινώθηκε η καρδιακή ανεπάρκεια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΕΟΦ συνιστά στους ανθρώπους που πάσχουν από τις νόσους του Crohn και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά δεν έχουν καρδιακή ανεπάρκεια να συνεχίσουν κανονικά να παίρνουν το φάρμακό τους.

Οι ασθενείς που είναι σε θεραπεία με το Remicade και έχουν καρδιακή ανεπάρκεια θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους ο οποίος θα επανεκτιμήσει τη θεραπεία. Σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση της καρδιακής νόσου το φάρμακο θα πρέπει να διακόπτεται ενώ στις περιπτώσεις που η νόσος χαρακτηρίζεται βαρειά δεν πρέπει να λαμβάνεται καθόλου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.