θιλοματα στο στομα | ανεμογκαστρι συμπτωματα | ακτινογραφια κοιλιας | λοιμωξη | γιν γιανγκ | σκληρη κοιλια

Κάθε 8 δευτερόλεπτα κι ένας νεκρός από τσιγάροΚάθε 8 δευτερόλεπτα σε κάποιο σημείο του κόσμου ένα άτομο πεθαίνει πρόωρα εξ αιτίας του καπνίσματος. Κάθε χρόνο καταγράφονται τέσσερα εκατομμύρια θάνατοι απο το κάπνισμα, ανακοίνωσαν ειδικευμένοι πνευμονολόγοι στο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας (ERS).

Ο πρόεδρος του συνεδρίου καθηγητής Ουίλιαμ Μακνί, από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε ότι το κάπνισμα είναι ο μοναδικός σημαντικός παράγων για όλες τις λοιμώξεις των πνευμόνων. Στο συνέδριο της ERS μετέχουν περισσότεροι απο 12.000 επιστήμονες και θεωρείται η μεγαλύτερη επιστημονική συγκέντρωση της Ευρώπης που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

"Η διακοπή του καπνίσματος είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί κάποιος από χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων", τόνισε ο Μακνί. Το 20% των διεθνών συμποσίων, σεμιναρίων και συνεδρίων ασχολούνται με τις συνέπειες του καπνού και με μεθόδους αποτοξίνωσης.

Ο Μακνί πρόσθεσε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι συγκεκριμένες γενετικές συνθήκες αυξάνουν τις πιθανότητες πνευμονικής λοίμωξης σε ορισμένους καπνιστές.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.