Μην αφήσεις την γρίπη να σε κτυπήσει. Κτύπα πρώτος

Με αυτό το σύνθημα ξεκινά φέτος στην Αγγλία η εκστρατεία εμβολιασμού των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων ενάντια στον ιό της γρίπης, τον οποίο οι Βρετανοί ειδικοί χαρακτηρίζουν σιωπηλό δολοφόνο. Για τους περισσότερους ανθρώπους η γρίπη αποτελεί μια δυσάρεστη ταλαιπωρία η οποία όμως δεν θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους.

Για όσους όμως πάσχουν από χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού, άσθμα, διαβήτη, ασθένειες των νεφρών, της καρδιάς ή έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, η γρίπη μπορεί να αποδειχτεί μοιραία.

Για δεύτερη χρονιά φέτος θα εμβολιασθούν άτομα που είναι 65 χρονών και άνω, ενώ μέχρι πριν δύο χρόνια εμβολιαζόντουσαν ηλικιωμένοι που ήταν μεγαλύτεροι των 75 ετών.

Ο υπεύθυνος της εκστρατείας, καθηγητής Liam Donaldson, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ότι οι αρχές, αλλά και οι πολίτες δεν πρέπει να εφησυχάζουν, επειδή ο περσινός ήπιος χειμώνας είχε ως αποτέλεσμα τα μειωμένα θανατηφόρα περιστατικά.

Στόχος της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα τα οποία υπάγονται στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου και για το σκοπό αυτό έχουν ετοιμαστεί κατάλληλα διαφημιστικά σποτ, ακόμα και για μέσα που απευθύνονται σε μικρές εθνικές μειονότητες.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση