θεραπεια κονδυλωματων και εγκυμοσυνη | μελανια στο γονατο | εκτακτες συστολες

Λιγότερο αλάτι, λιγότερα αναψυκτικάΗ μείωση της καθημερινής πρόσληψης αλατιού σύμφωνα με τις συστάσεις των διατροφολόγων, θα μπορούσε να κοστίσει στη βιομηχανία παραγωγής αναψυκτικών κάποια δισεκατομμύρια, σύμφωνα με μελέτη του St George's Hospital Medical School στο Λονδίνο, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature.

Το αλάτι αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία όταν είναι σε υψηλά επίπεδα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τα πατατάκια και τα αλμυρά σνακ, συνδυάζονται με αυξημένη κατανάλωση αναψυκτικών, καμία μελέτη μέχρι στιγμής δεν είχε συνδυάσει αυτά τα στοιχεία.

Στη συγκεκριμένη έρευνα οι επιστήμονες σύγκριναν την πρόσληψη αλατιού με τον όγκο των ούρων που αποβάλλονται, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον όγκο των υγρών που καταναλώνουμε.

Η μείωση της μέσης ημερήσιας πρόσληψης αλατιού από τα 10 στα 5 γραμμάρια ημερησίως, όπως προτείνεται από ειδικούς στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, θα μείωνε αντίστοιχα την πρόσληψη υγρών κατά 350ml, τα οποία αντιστοιχούν σε ένα κουτάκι αναψυκτικό.

Μία τέτοια αλλαγή στη Μεγάλη Βρετανία, θα μείωνε την ετήσια κατανάλωση αναψυκτικών κατά 13 εκατομμύρια κουτάκια, ενώ η μείωση αυτή στις ΗΠΑ θα μπορούσε να φτάσει και τα 40 δισεκατομμύρια κουτάκια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.