Αόρατο προφυλακτικό

Ενα αντιμικροβιακό gel, το οποίο ενεργοποιείται από τη θερμότητα του οργανισμού και θα ενεργεί ως “αόρατο προφυλακτικό”, δοκιμάστηκε με επιτυχία σε εργαστηριακό επίπεδο από ερευνητές του πανεπιστημίου Laval στο Κεμπέκ του Καναδά και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν και οι κλινικές δοκιμές.

Σύμφωνα με τον Δρ. Jocelyne Piret, επικεφαλή της ομάδας που διεξάγει την έρευνα, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το gel αυτό εξουδετερώνει με επιτυχία τον ιό του AIDS και τους ερπητοϊούς, ενώ δρα και ως αντισυλληπτικό.

Το αόρατο αυτό προφυλακτικό, όπως το αποκαλούν οι κατασκευαστές του, θα τοποθετείται στον κόλπο σε υγρή μορφή με την βοήθεια ειδικής συσκευής, γεγονός που θα διευκολύνει την πλήρη επικάλυψη των τοιχωμάτων του κόλπου. Στην συνέχεια, με την επίδραση της θερμότητας του οργανισμού, θα μετατρέπεται σε gel, το οποίο θα παραμένει ενεργό για περίπου 6 ώρες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι λιγότερο ερεθιστικό από τα διάφορα σπερματοκτόνα που ήδη υπάρχουν, γεγονός που θα ευνοεί την συχνή χρήση του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση