κυστη στα χειλη του κολπου | αυτοανοσο νοσημα | το κοκκινο πιπερι κανει καλο | υπερέμεση κύηση

Σωστή διατροφή για γερά ούλαΗ σωστή διατροφή βοηθά στην καλύτερη υγεία των ούλων σύμφωνα με τους περισσότερους περιοδοντολόγους, οι οποίοι και δίνουν συχνά συμβουλές στους ασθενείς τους σχετικά με το τι πρέπει να τρώνε, τονίζοντας μάλιστα ιδιαίτερα την ευεργετική επίδραση της βιταμίνης C και του ασβεστίου.

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, τρεις στους τέσσερις οδοντίατρους που είναι εξειδικευμένοι στη θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας, επισημαίνουν στους ασθενείς τους τη σημασία που έχει η διατροφή στην ισχυροποίηση της άμυνας του οργανισμού απέναντι στις φλεγμονές των ούλων.

Τα ούλα, οι ιστοί δηλαδή που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια, φλεγμαίνουν εξαιτίας διαφόρων παραγόντων με κυριότερο τη μικροβιακή πλάκα (υπολείμματα τροφών και μικροβίων που προσκολλώνται πάνω στα δόντια), η γνωστή σε όλους μας πέτρα.

Εξαιτίας αυτής της φλεγμονής τα ούλα και το κόκαλο σιγά-σιγά καταστρέφονται με αποτέλεσμα τα δόντια να χάνουν με την πάροδο του χρόνου την στήριξη τους και να αρχίζουν να κουνιούνται.

Η πιστή τήρηση των κανόνων στοματικής υγιεινής, οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο για την απομάκρυνση της πέτρας και οι σωστές διατροφικές συνήθειες (αποφυγή ζάχαρης, κατανάλωση φρούτων και λαχανικών),είναι η καλύτερη προστασία απέναντι σ’ αυτές τις παθήσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.