Σωστή διατροφή για γερά ούλα

Η σωστή διατροφή βοηθά στην καλύτερη υγεία των ούλων σύμφωνα με τους περισσότερους περιοδοντολόγους, οι οποίοι και δίνουν συχνά συμβουλές στους ασθενείς τους σχετικά με το τι πρέπει να τρώνε, τονίζοντας μάλιστα ιδιαίτερα την ευεργετική επίδραση της βιταμίνης C και του ασβεστίου.

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, τρεις στους τέσσερις οδοντίατρους που είναι εξειδικευμένοι στη θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας, επισημαίνουν στους ασθενείς τους τη σημασία που έχει η διατροφή στην ισχυροποίηση της άμυνας του οργανισμού απέναντι στις φλεγμονές των ούλων.

Τα ούλα, οι ιστοί δηλαδή που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια, φλεγμαίνουν εξαιτίας διαφόρων παραγόντων με κυριότερο τη μικροβιακή πλάκα (υπολείμματα τροφών και μικροβίων που προσκολλώνται πάνω στα δόντια), η γνωστή σε όλους μας πέτρα.

Εξαιτίας αυτής της φλεγμονής τα ούλα και το κόκαλο σιγά-σιγά καταστρέφονται με αποτέλεσμα τα δόντια να χάνουν με την πάροδο του χρόνου την στήριξη τους και να αρχίζουν να κουνιούνται.

Η πιστή τήρηση των κανόνων στοματικής υγιεινής, οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο για την απομάκρυνση της πέτρας και οι σωστές διατροφικές συνήθειες (αποφυγή ζάχαρης, κατανάλωση φρούτων και λαχανικών),είναι η καλύτερη προστασία απέναντι σ’ αυτές τις παθήσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση