Από την πείνα απειλούνται έξι εκατομμύρια Αφγανοί

Η έλλειψη τροφίμων στο Αφγανιστάν στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι απειλούμενες από τις ΗΠΑ στρατιωτικές επιθέσεις κατά της χώρας αυτής, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση των πολιτών, ανακοινώθηκε σήμερα από τoν Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Πρόσφατες εκτιμήσεις θεωρούν ότι οι ευάλωτοι πολίτες εντός της χώρας ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού..

Εκατομμύρια Αφγανοί, το 85% των οποίων ζουν από τη γεωργία, έχουν ήδη μετακινηθεί σε άλλες περιοχές εξαιτίας των 20 χρόνων πολέμου, οικονομικής αστάθειας και φυσικών καταστροφών.

“Η ήδη μεγάλη επισιτιστική κρίση που μαστίζει το Αφγανιστάν μπορεί να επιδεινωθεί εάν οι απειλές των ΗΠΑ γίνουν πράξη”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού που εδρεύει στη Ρώμη.

Από το Πακιστάν, εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφεραν ότι αναμένεται πως περισσότεροι από εκατό χιλιάδες Αφγανοί μετακινούνται προς άλλες περιοχές ή άλλες χώρες και επισήμαναν ότι από τις 12 Σεπτεμβρίου ήδη 15 χιλιάδες Αφγανοί έφτασαν στο Πακιστάν.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του συντονιστικού γραφείου του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες στο Αφγανιστάν εξέφρασε το φόβο ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν θέματα όπως τροφή, νερό, υγειονομική περίθαλψη και καταλύματα για τους πρόσφυγες, ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση