Καταπολεμήστε την πείνα για να μειωθεί η φτώχεια

Η φετινή παγκόσμια ημέρα τροφίμων, μία ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο, στις 16 Οκτωβρίου, από το 1981, έχει σαν κεντρικό θέμα την καταπολέμηση της πείνας για να μειωθεί η φτώχεια. Η πείνα αποτελεί την πιο χαρακτηριστική εκδήλωση της φτώχειας.

Περίπου 800 εκατομμύρια άνδρες γυναίκες και παιδιά ζουν σε κατάσταση πείνας, η οποία οδηγεί σε ασθένειες αλλά και στο θάνατο. Η πείνα υπονομεύει την ειρήνη και την ευημερία των λαών και τους παγιδεύει σε ένα φαύλο κύκλο υποσιτισμού, κακής υγείας και μειωμένης ικανότητας για εργασία και εκπαίδευση. Και πάνω απ’ όλα είναι βασική παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος στην τροφή.

Το 1996, στη σύνοδο κορφής για τα τρόφιμα (World Food Summit) ηγέτες απ΄όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν να μειωθεί η ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε κατάσταση πείνας στο μισό, μέχρι το 2015.

Τον προσεχή Νοέμβριο ο FAO (ο οργανισμός τροφίμων και γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών) θα πραγματοποιήσει νέα σύνοδο κορφής, όπου θα συμμετέχουν κυβερνήσεις, μη κυβερνητικοί οργανισμοί και άλλες αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Εθνών, όπου θα γίνει η ανασκόπηση του τι έχει γίνει μέχρι στιγμής και να βρεθούν τρόποι επιτάχυνσης της επίτευξης του στόχου για τη μείωση της πείνας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση