ουρολοιμωξη σε ηλικιωμένη | σπλαχνα ανθρωπινου σωματος | βλεννώδης απόχρεμψη | εμπυρετο λοιμωξη αναπνευστικου

Καταπολεμήστε την πείνα για να μειωθεί η φτώχειαΗ φετινή παγκόσμια ημέρα τροφίμων, μία ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο, στις 16 Οκτωβρίου, από το 1981, έχει σαν κεντρικό θέμα την καταπολέμηση της πείνας για να μειωθεί η φτώχεια. Η πείνα αποτελεί την πιο χαρακτηριστική εκδήλωση της φτώχειας.

Περίπου 800 εκατομμύρια άνδρες γυναίκες και παιδιά ζουν σε κατάσταση πείνας, η οποία οδηγεί σε ασθένειες αλλά και στο θάνατο. Η πείνα υπονομεύει την ειρήνη και την ευημερία των λαών και τους παγιδεύει σε ένα φαύλο κύκλο υποσιτισμού, κακής υγείας και μειωμένης ικανότητας για εργασία και εκπαίδευση. Και πάνω απ' όλα είναι βασική παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος στην τροφή.

Το 1996, στη σύνοδο κορφής για τα τρόφιμα (World Food Summit) ηγέτες απ΄όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν να μειωθεί η ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε κατάσταση πείνας στο μισό, μέχρι το 2015.

Τον προσεχή Νοέμβριο ο FAO (ο οργανισμός τροφίμων και γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών) θα πραγματοποιήσει νέα σύνοδο κορφής, όπου θα συμμετέχουν κυβερνήσεις, μη κυβερνητικοί οργανισμοί και άλλες αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Εθνών, όπου θα γίνει η ανασκόπηση του τι έχει γίνει μέχρι στιγμής και να βρεθούν τρόποι επιτάχυνσης της επίτευξης του στόχου για τη μείωση της πείνας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.