Ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης

Οι αιματηρές επιθέσεις στη Ν. Υόρκη και στο Πεντάγωνο έχουν ήδη επιδράσει αρνητικά στο μέσο Αμερικανό που αισθάνεται κατάθλιψη ή δυσκολεύεται να κοιμηθεί ή να συγκεντρωθεί, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε το Pew Research Center της Ουάσινγκτον.

Από τους 1.200 Αμερικανούς που μετείχαν στην έρευνα, το 71% δήλωσε ότι αισθάνεται κατάπτωση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Περίπου οι μισοί ενήλικες είπαν ότι δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν και ένας στους τρεις αντιμετωπίζει προβλήματα στον ύπνο.

Το ερευνητικό κέντρο τόνισε ότι οι συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που καταγράφηκαν κατά τον Πόλεμο του Κόλπου στο 1991, όταν μόνο το 50% των Αμερικανών δήλωνε ότι αισθάνεται κατάθλιψη.

Το ένα πέμπτο όσων ρωτήθηκαν είτε γνώριζαν κάποιον που σκοτώθηκε, αγνοείται ή τραυματίστηκε είτε είχαν κάποιον φίλο ή συγγενή θύματος. Πολλοί ήταν αυτοί που παραδέχτηκαν ότι παραμένουν κολλημένοι στις τηλεοράσεις τους ή έχουν εμμονή με άλλα μέσα ενημέρωσης μολονότι ομολόγησαν ότι είναι κουραστικό να παρακολουθούν τις δραματικές εικόνες.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 77% των ερωτηθέντων εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον όσων ευθύνονται για τις επιθέσεις. Περισσότεροι από τους μισούς είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν κάποιες από τις ελευθερίες τους για να προληφθούν μελλοντικές επιθέσεις.

Ελάχιστοι αναμένουν ότι η στρατιωτική δράση θα φέρει σύντομα αποτελέσματα — το 69% δηλώνει ότι θα χρειαστούν μήνες ή χρόνια για να διαλυθούν τα τρομοκρατικά δίκτυα” αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας.

Τέλος, το ποσοστό δημοτικότητας του Τζορτζ Μπους έχει εκτοξευτεί στα ύψη μετά τις επιθέσεις αφού οκτώ στους 10 Αμερικανούς είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά του προέδρου. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η δημοτικότητα του Μπους κυμαινόταν στο 51%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση