Εργαστηριακές μπριζόλες

Κρέας από κύτταρα κατάφεραν να παρασκευάσουν Ολλανδοί επιστήμονες, το οποίο θα μπορεί να διοχετευτεί στην αγορά τροφίμων για κατανάλωση και πολλά ζώα να γλιτώσουν από τα σφαγεία, επισημαίνεται σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού “Geo-Wissen Ernaehrung”.

Ο δερματολόγος Βίτε Βέστερχοφ από το πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ ισχυρίζεται ότι οι ιστοί μυών είναι δυνατόν να καλλιεργηθούν σε εργαστηριακούς δίσκους όπως ακριβώς και τα δερματικά κύτταρα.

Ο Βέστερχοφ, που αναζητά χρηματοδότες, πιστεύει ότι έτοιμες μπουκίτσες άπαχου κρέατος, το κάθε κομμάτι θα ζυγίζει τουλάχιστον 50 γραμμάρια, μπορούν να παράγονται σε τεράστιες ποσότητες στα εργαστήρια.

Ο ολλανδός γιατρός και δύο επιχειρηματίες έχουν κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία αυτή σε όλον τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι το κρέας αυτό δεν περιέχει καθόλου λίπος, αναφέρει το περιοδικό και προσθέτει ότι οι επιστήμονες θα χρησιμοποιούν κύτταρα από χοίρους, βοοειδή, κοτόπουλα, κανγκουρό, ακόμα και φάλαινες.

Ομως στο άρθρο υπογραμμίζεται πως το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται περισσότερες δοκιμές και δουλειά γιατί μέχρι τώρα τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται μόνο κάθε δύο με τρείς ημέρες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση