Μία στις 10 γυναίκες προσβάλλεται από χλαμύδια

Σχεδόν μία στις δέκα γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 25 ετών προσβάλλεται από χλαμύδια, ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας της Μ. Βρετανίας.

Στην έρευνα εξετάστηκαν 18.000 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες ηλικίας 16-25 ετών στη διάρκεια ενός έτους. Με ένα απλό τεστ ούρων, βρέθηκε ότι ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 9% είχε μολυνθεί από χλαμύδια.

Οι μολύνσεις από χλαμύδια έχουν αυξητικές τάσεις στη Μ. Βρετανία, και κατά την περίοδο 1999-2000 σημείωσαν αύξηση της τάξης του 18%.

Το πρόβλημα που δημιουργούν οι χλαμυδιακές λοιμώξεις είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι χωρίς συμπτώματα. Κατά συνέπεια, οι ασθενείς δεν έχουν επίγνωση της πάθησής τους και μένουν χωρίς θεραπεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η λοίμωξη να μετατρέπεται σε χρόνια, δημιουργώντας παράλληλα κάποιες επιπλοκές.

Υπολογίζεται ότι οι χρόνιες χλαμυδιακές λοιμώξεις ευθύνονται για το 20% των περιπτώσεων υπογονιμότητας που παρατηρούνται στα ζευγάρια στην Ουαλία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση