ορθοσκόπηση | αναιμια στην κυηση | παιδικη ασπιρινη | οστεομυελιτιδα | αποχρωματισμος κοπρανων αιτια

Μία στις 10 γυναίκες προσβάλλεται από χλαμύδιαΣχεδόν μία στις δέκα γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 25 ετών προσβάλλεται από χλαμύδια, ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας της Μ. Βρετανίας.

Στην έρευνα εξετάστηκαν 18.000 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες ηλικίας 16-25 ετών στη διάρκεια ενός έτους. Με ένα απλό τεστ ούρων, βρέθηκε ότι ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 9% είχε μολυνθεί από χλαμύδια.

Οι μολύνσεις από χλαμύδια έχουν αυξητικές τάσεις στη Μ. Βρετανία, και κατά την περίοδο 1999-2000 σημείωσαν αύξηση της τάξης του 18%.

Το πρόβλημα που δημιουργούν οι χλαμυδιακές λοιμώξεις είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι χωρίς συμπτώματα. Κατά συνέπεια, οι ασθενείς δεν έχουν επίγνωση της πάθησής τους και μένουν χωρίς θεραπεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η λοίμωξη να μετατρέπεται σε χρόνια, δημιουργώντας παράλληλα κάποιες επιπλοκές.

Υπολογίζεται ότι οι χρόνιες χλαμυδιακές λοιμώξεις ευθύνονται για το 20% των περιπτώσεων υπογονιμότητας που παρατηρούνται στα ζευγάρια στην Ουαλία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.