καρκινος παγκρεας συμπτωματα | γατεσ ιωση | μυες λαιμου | αντιβιωση για πυρετο | παιδικες αρρωστιες | φτερουγισματα

Τα σκυλιά σημαντικότερα από τα δακτυλικά αποτυπώματαΟι ύποπτοι εγκληματικών ενεργειών στη Βρετανία σύντομα θα εντοπίζονται απο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Σάντεϊ Τάιμς γίνονται δοκιμαστικές ασκήσεις με τα σκυλιά μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας η οποία απέδειξε οτι τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν περισσότερες πιθανότητες εντοπισμού και αναγνώρισης εγκληματιών απ' όσες έχουν ειδικοί επι των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν και να αναγνωρίσουν αντικείμενα τα οποία έχει αγγίξει ο εγκληματίας και στη συνέχεια μπορούν να εντοπίσουν τον ύποπτο μέσα σε πλήθος ανθρώπων. " Πιστεύουμε ότι η δυνατότητα αναγνώρισης που διαθέτουν τα σκυλιά μέσω της όσφρησης μπορεί να έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα και για αυτό πρέπει να δούμε τη διαδικασία να εξελίσσεται στην πράξη" δήλωσε εκπρόσωπος της Ενωσης Διοικητικών Στελεχών της Αστυνομίας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αστυνομικά σκυλιά θα μπορούσαν να βοηθήσουν εξαιρετικά στην επίλυση δύσκολων εγκλημάτων και ειδικότερα στις ληστείες, όπου οι δράστες αφήνουν ίχνη της σωματικής τους οσμής. Εαν οι δοκιμές επιτύχουν, οι ένορκοι στα δικαστήρια θα κληθούν να αναγνωρίζουν και τα στοιχεία που θα προσκομίζονται μετά τη "μαρτυρία" του σκύλου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.