Τα σκυλιά σημαντικότερα από τα δακτυλικά αποτυπώματα

Οι ύποπτοι εγκληματικών ενεργειών στη Βρετανία σύντομα θα εντοπίζονται απο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Σάντεϊ Τάιμς γίνονται δοκιμαστικές ασκήσεις με τα σκυλιά μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας η οποία απέδειξε οτι τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν περισσότερες πιθανότητες εντοπισμού και αναγνώρισης εγκληματιών απ’ όσες έχουν ειδικοί επι των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν και να αναγνωρίσουν αντικείμενα τα οποία έχει αγγίξει ο εγκληματίας και στη συνέχεια μπορούν να εντοπίσουν τον ύποπτο μέσα σε πλήθος ανθρώπων. ” Πιστεύουμε ότι η δυνατότητα αναγνώρισης που διαθέτουν τα σκυλιά μέσω της όσφρησης μπορεί να έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα και για αυτό πρέπει να δούμε τη διαδικασία να εξελίσσεται στην πράξη” δήλωσε εκπρόσωπος της Ενωσης Διοικητικών Στελεχών της Αστυνομίας.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αστυνομικά σκυλιά θα μπορούσαν να βοηθήσουν εξαιρετικά στην επίλυση δύσκολων εγκλημάτων και ειδικότερα στις ληστείες, όπου οι δράστες αφήνουν ίχνη της σωματικής τους οσμής. Εαν οι δοκιμές επιτύχουν, οι ένορκοι στα δικαστήρια θα κληθούν να αναγνωρίζουν και τα στοιχεία που θα προσκομίζονται μετά τη “μαρτυρία” του σκύλου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση