καταγμα κοτυλης | ιογενής πνευμονία | τροφές που σε χορταίνουν | 1000 θερμιδες ποσα κιλα ειναι | αροιθμιες

Απο κυλικείο εντός της ΔΕΘ ο ακατάλληλος γύροςΑπό κυλικείο που βρίσκεται εντός του χώρου της 66ης ΔΕΘ και το οποίο άρχισε να λειτουργεί από την ημέρα των εγκαινίων της Εκθεσης, αγόρασαν τα σάντουιτς, στα οποία αποδίδουν την δηλητηρίασή τους, οι περίπου 30 επισκέπτες που κατέφυγαν στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Λοιμωδών προχθές το βράδυ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ, εκπρόσωποι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), το κυλικείο βρίσκεται έξω από το Παλέ ντε Σπορ και ανήκει σε ιδιώτη, το όνομα του οποίου είναι γνωστό αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε επίσημα.

Να σημειωθεί ότι από τους περίπου 20 που πήγαν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο› με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, παρέμειναν για νοσηλεία μόνο οι 4 οι οποίοι πήραν εξιτήριο την επόμενη το μεσημέρι ενώ άλλα 10 περιστατικά εξυπηρετήθηκαν από το νοσοκομείο Λοιμωδών.

Στη δηλητηρίαση που υπέστησαν πάνω από 30 άτομα, μετά από κατανάλωση σάντουιτς με γύρο από κυλικείο που βρίσκεται στο χώρο της ΔΕΘ, αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις της HELEXPO ΑΕ και ΔΕΘ ΑΕ.

"Στους χώρους των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ λειτουργούν εδώ και χρόνια κυλικεία τα οποία ανατίθενται σε ιδιώτες βάσει ανοιχτού δημόσιου αξιολογικού διαγωνισμού. Οι προδιαγραφές αναδοχής των χώρων εστίασης στον τελευταίο διαγωνισμό είχαν ιδιαίτερα αναβαθμισμένα κριτήρια από πλευράς λειτουργικότητας και αισθητικής και ιδιαίτερα αυστηρότερα κριτήρια από πλευράς υγιεινής. Η ευθύνη, βεβαίως, από πλευράς υγειονομικών διατάξεων και γενικότερα συμμόρφωσης με την κείμενη νομοθεσία ανήκει στους ίδιους τους επιχειρηματίες›, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οσον αφορά στο συγκεκριμένο πρόβλημα της δηλητηρίασης από κατανάλωση ακατάλληλων τροφίμων, τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ότι «υπάρχει επίσημη απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) η οποία και προσδιορίζει ότι η ευθύνη ανήκει σε επιχείρηση που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τις εταιρίες ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO ΑΕ.

Εξάλλου, με αντίστοιχη απόφαση του ΕΦΕΤ, δόθηκε εντολή για την αναστολή της λειτουργίας δύο ακόμα υπαίθριων κυλικείων στο χώρο της ΔΕΘ μετά από έλεγχο που είχε γίνει πριν αρχίσει η λειτουργία της 66ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO ΑΕ, «όχι μόνο ολιγωρία δεν υπήρξε, αλλά η αντίδραση των υπευθύνων ήταν άμεση με το κλείσιμο των συγκεκριμένων σημείων στα οποία δημιουργήθηκε το πρόβλημα".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.