λαγονοψοϊτης συμπτωματα | Τρανσαμινασες | συγγενες εξαρθρημα ισχιου | οπτοτυπα | παλμοι σκυλου

Σημαντικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στη ΜακεδονίαΣε 450 υπολογίζονται οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα, τα τελευταία δύο χρόνια, να διπλασιαστεί ο μέσος όρος αναμονής των ασθενών στα νοσοκομεία. Μεγάλες είναι επίσης, οι ελλείψεις σε κλίνες που παρουσιάζουν και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα στοιχεία αυτά έδωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Βασίλης Λαοπόδης, υπάρχουν τρομακτικές ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νοσοκομεία της επαρχίας.

Για το λόγο αυτό, η ΟΕΝΓΕ, διεκδικεί την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, μονιμότητα όλων των νοσοκομειακών γιατρών, καθολική εκλογή των οργάνων στα νοσοκομεία και όχι κατά κατηγορία καθώς επίσης και να θεσπιστούν κριτήρια και κανόνες στελέχωσης νοσοκομείων για την ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν επίσης, μεταξύ άλλων, «αέναη εκπαίδευση με κανόνες, υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα›, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Λαοπόδης, αύξηση των ποσών για εφημερίες καθώς και αύξηση των δαπανών υγείας αφού οι δαπάνες που πραγματοποιεί η Ελλάδα για την υγεία, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, την καθιστούν τελευταία στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.