Ζητούν μελέτες για την υγεία των επιβατών στα αεροπλάνα

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την Ευρωπαική Επιτροπή να χρηματοδοτήσει ανεξάρτητη μελέτη για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία των επιβατών πολύωρων αεροπορικών ταξιδιών και ενέκρινε έκθεση η οποία ζητάει την εκπόνηση μελέτης για τα αίτια της θρόμβωσης, που είναι πιθανόν να εμφανιστεί μετά από μεγάλα διαστήματα ακινησίας, όπως συμβαίνει στις πολύωρες πτήσεις.

“Ξέρουμε ότι οι ψηφοφόροι μας ανησυχούν για το πρόβλημα αυτό και εμείς θέλουμε να ρίξουμε φως στην υπόθεση”, δήλωσε ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Μαρκ Φράνσις Ουάτς. “Υπάρχουν αντικρουόμενες ενδείξεις για το τι προκαλεί αυτήν την κατάσταση. Η Ευρώπη πρέπει να ηγηθεί των ερευνών σε αυτόν τον τομέα και ελπίζω η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου να ενθαρρύνει τις προσπάθειες της Ευρωπαικής Επιτροπής προς αυτήν την κατεύθυνση”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην εκθεση επισημαίνεται ότι οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν περισσότερα δικαιώματα στις υπηρεσίες που παρέχουν οι αεροπορικές εταιρίες και τα ταξιδιωτικά γραφεία, όπως καλύτερες αποζημιώσεις για την αναστάτωση που προκαλούν στους ταξιδιώτες οι καθυστερήσεις και οι υπερκρατήσεις.

Παρόλο που η έκθεση αυτή δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αναμένεται να αυξήσει την πίεση προς τις αεροπορικές εταιρίες ώστε να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με τα αεροπορικά ταξίδια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση