ΙΝΚΑ : Τι τρώνε τα παιδιά μας

Οι διατροφικές συνήθειες των Ελληνόπουλων είναι υπεύθυνες για τα περισσότερα προβλήματα υγείας και ανάπτυξής τους, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται σε σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) στο Care.

Η λήψη άχρηστων, διατροφικά, ουσιών έχει ήδη διαμορφώσει και εμπεδώσει επικίνδυνα διατροφικά πρότυπα στο 77% των παιδιών, με την ανοχή της Πολιτείας και τη συνδρομή του γονεϊκού ταμείου.

Η υπερκατανάλωση εύκολων “τροφών” (σνάκς, κλπ.) αρχίζει από την πρώτη νηπιακή ηλικία (77%) και υπερβαίνει το 89% σε καθημερινή βάση, σε μεγαλύτερες ηλικίες. Το 81% των παιδιών προμηθεύεται για κολατσιό είδη τα οποία, δεν επιτρέπεται να διατίθενται από τα σχολικά κυλικεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΚΑ, στη συντριπτική πλειοψηφία (89%) των σχολικών κυλικείων διατίθενται προϊόντα απαγορευμένα.

Η έλλειψη χρόνου αλλά και άλλοι παράγοντες έχουν ελαχιστοποιήσει τις αντιστάσεις των γονέων στις πιέσεις και τις επιθυμίες των παιδιών. Έτσι οδηγούνται στις εύκολες λύσεις, που είναι, το μεγάλο χαρτζιλίκι, η ανάδειξη της τηλεόρασης ως σημαντικότερου μέσου “για να τους αφήνουν στην ησυχία τους”, η μη παρασκευή κολατσιού στο σπίτι αλλά και η παρασκευή ή η αγορά έτοιμων φαγητών της αρεσκείας τους, με αποτέλεσμα την υψηλή συμμετοχή του κρέατος στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο και την αντίστοιχη χαμηλή συμμετοχή ψαριού, οσπρίων, φρούτων και λαχανικών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση