βουβωνοκήλη φωτογραφιες | ειναι το holter πιεσεως αξιοπιστο; | λιπιντιλ | αιθουσαιο συνδρομο

Εκανε πίσω η Roche στη ΒραζιλίαΗ κυβέρνηση της Βραζιλίας και η ελβετική γιγαντιαία φαρμακευτική εταιρία Roche συμφώνησαν να μειώσουν την τιμή του φαρμάκου της Roche για το AIDS κατά 40%, μετά την απειλή της Βραζιλίας ότι θα το παράγει τοπικά με σημαντικά μειωμένο κόστος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Χοσέ Σέρα.

Ο Σέρα ανακοίνωσε τη συμφωνία σε συνέντευξη Τύπου. Η μείωση βρίσκεται σε συμφωνία με τις απαιτήσεις των βραζιλιάνων αξιωματούχων υγείας.

Η Βραζιλία ενέτεινε την πίεση στην Roche την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Σέρα ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αρχίσει να παράγει τοπικά το φάρμακο nelfinavir από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο Σέρα δήλωσε ότι η Βραζιλία ξοδεύει 88,5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για το φάρμακο. Με αυτή τη συμφωνία, η Βραζιλία θα εξοικονομήσει 35,4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, αρχής γενομένης το 2002.

Η τιμή του nelfinavir, που πωλείται από τη Roche υπό την επωνυμία Viracept με πατέντα της αμερικανικής εταιρίας Pfizer Inc., θα πέσει στα 64 σεντς το χάπι από 1,07 δολάρια που είναι σήμερα. Η Roche ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πωλεί ήδη το φάρμακο στη μισή από την τιμή χονδρικής στις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.