παρενεργειες σπινθηρογραφηματος καρδιας | πολιποδες εντερου | απο που ηρθε η ντοματα

Φοβούνται να συνεχίσουν την αγωγή για τη χοληστερίνηΓιατροί στη Σιγκαπούρη προειδοποίησαν ότι οι επιπλοκές από την παύση λήψης φαρμάκων που ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερίνης είναι πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε παρενέργεια. Η εν λόγω ανακοίνωση γίνεται μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κατά τα οποία ασθενείς δήλωσαν στους γιατρούς τους ότι θα σταματήσουν τη αγωγή επειδή φοβούνται. Ορισμένοι μάλιστα ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να τους συμβεί τίποτα κακό αν συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακα.

Οι αντιδράσεις τέτοιου τύπου από ασθενείς σημειώνονται περίπου 2 εβδομάδες μετά την απόσυρση του φαρμάκου Lipobay από την φαρμακοβιομηχανία Bayer. Το Lipobay τις τελευταίες ημέρες έχει συνδεθεί με αρκετούς θανάτους.

"Είναι σημαντικό να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Οι στατίνες πάνω απ' όλα μειώνουν τον κίνδυνο πρόκλησης στεφανιαίας νόσου σε ποσοστό 31% και θανάτου σε ποσοστό 21%" τόνισε ο Δρ. Ταν Τσι Ενγκ, επικεφαλής του Γενικού Νοσοκομείου της Σιγκαπούρης. Επιπλέον όπως υπογράμμισε οι κίνδυνοι από τις στατίνες είναι πολύ μικρότεροι από αυτούς που προκαλεί η ασπιρίνη".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.