Φοβούνται να συνεχίσουν την αγωγή για τη χοληστερίνη

Γιατροί στη Σιγκαπούρη προειδοποίησαν ότι οι επιπλοκές από την παύση λήψης φαρμάκων που ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερίνης είναι πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε παρενέργεια. Η εν λόγω ανακοίνωση γίνεται μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κατά τα οποία ασθενείς δήλωσαν στους γιατρούς τους ότι θα σταματήσουν τη αγωγή επειδή φοβούνται. Ορισμένοι μάλιστα ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να τους συμβεί τίποτα κακό αν συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακα.

Οι αντιδράσεις τέτοιου τύπου από ασθενείς σημειώνονται περίπου 2 εβδομάδες μετά την απόσυρση του φαρμάκου Lipobay από την φαρμακοβιομηχανία Bayer. Το Lipobay τις τελευταίες ημέρες έχει συνδεθεί με αρκετούς θανάτους.

“Είναι σημαντικό να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Οι στατίνες πάνω απ’ όλα μειώνουν τον κίνδυνο πρόκλησης στεφανιαίας νόσου σε ποσοστό 31% και θανάτου σε ποσοστό 21%” τόνισε ο Δρ. Ταν Τσι Ενγκ, επικεφαλής του Γενικού Νοσοκομείου της Σιγκαπούρης. Επιπλέον όπως υπογράμμισε οι κίνδυνοι από τις στατίνες είναι πολύ μικρότεροι από αυτούς που προκαλεί η ασπιρίνη”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση