κολιτιδα σε σκυλο συμπτωματα | ογκιδιο στο στομα | τι είναι το block καρδιας | αποφυγη αφυδατωσης | σοδομισμος

ΠΟΥ: Το 80% των ασθενών με επιληψία χωρίς θεραπευτική αγωγήΠερίπου το 80% των ανθρώπων, που πάσχουν από επιληψία σε όλον τον κόσμο, δεν ακολουθούν καμιά θεραπεία που θα τους επέτρεπε να ζούν μια ομαλή ζωή, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). 'Ακόμη και σήμερα πολλοί επιληπτικοί ζουν στιγματισμένοι και είναι θύματα διακρίσεων, ακόμα και σήμερα στους περισσότερους από αυτούς δεν χορηγείται κανενός είδους θεραπεία', δήλωσε ο κ. Μπενεντέτο Σαρατσένο, διευθυντής της υπηρεσίας της ΠΟΥ για την ψυχική υγεία. Η οργάνωση ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος κατά της επιληψίας διάρκειας τεσσάρων χρόνων σε τέσσερις χώρες, Κίνα, Αργεντινή, Σενεγάλη και Ζιμπάμπουε, αξίας 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο να δείξει ότι η αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής είναι δυνατή ακόμα και όταν δεν υπάρχουν πόροι. Η ΠΟΥ εκτιμά ότι περίπου πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο πάσχουν από επιληψία και από αυτούς τα 3/4 θα μπορούσαν να έχουν μια φυσιολογική ζωή εάν απλώς έπαιρναν αντιεπιληπτικά φάρμακα που κοστίζουν ελάχιστα. Πολλοί ασθενείς αποφεύγουν να ζητούν ιατρική βοήθεια γιατί φοβούνται την αντίδραση των άλλων. Σε ορισμένες χώρες οι επιληπτικοί δεν επιτρέπεται να μετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες, γιατί πιστεύεται πως η ασθένειά τους είναι μεταδοτική. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Βρετανία ο νόμος που απαγόρευε στους επιληπτικούς να παντρεύονται καταργήθηκε μόλις το 1970.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.