ομοιοπαθητικη σωματουπος μηλο | προγραμματισμενη καισαρικη ποτε γινεται | πνευμονία

Η εξέλιξη μιας νόσου και η σημασία της στην θεραπευτική αγωγήΤην πρόγνωση της εξέλιξης μιας ασθένειας και την σημασία της στην θεραπευτική διαδικασία, τονίζει σε συνέντευξή του, που φιλοξενείται στο ένθετο των Τάιμς για την Υγεία, ο ομογενής καθηγητής της Κοινωνιολογίας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου, Δρ. Νίκολας Χριστάκης. Ο κ. Χριστάκης, ο οποίος έχει αναλάβει μια σχετική έρευνα, υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια, οι γιατροί δίνουν μεγαλύτερη σπουδαιότητα στη διάγνωση και τη θεραπεία, παραμελώντας την πρόγνωση της ασθένειας, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα ένα ποσοστό 40-70% των ασθενών, στην Αμερική, να πεθαίνουν ύστερα από τρομερούς πόνους και μια εξαντλητική θεραπευτική αγωγή, ενώ ένα ποσοστό 40% να πεθαίνει στο νοσοκομείο, αντί στο σπίτι του κοντά τους δικούς του, όπως προτιμούν πολλοί.

Αν οι γιατροί προβλέψουν έγκαιρα ότι ο ασθενής πεθαίνει, μπορούν να πάρουν ορισμένες αποφάσεις, όπως τη διακοπή μιας εξαιρετικά οδυνηρής θεραπείας και παράλληλα να βοηθήσουν την οικογένεια του αρρώστου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις, επισημαίνει ο Χριστάκης. Επίσης, τονίζει ότι αν ο γιατρός γνωρίζει καλά τον άρρωστο που πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, καθώς και την οικογένειά του, είναι σε θέση να διαλέξει τον καλύτερο τρόπο να τους ανακοινώσει την πρόγνωσή του και να προτείνει λύσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.