σπυρακια στα ουλα | μεταλλικο νερο και εγκυμοσυνη | πολύποδας στο στομάχι

Η παιδική παχυσαρκία προάγγελος πρώιμης εφηβείαςΗ παιδική παχυσαρκία παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση πρώιμης εφηβεία στα κορίτσια, κάτι που αποτελεί και παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού στην ενήλικη ζωή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του επιστημονικού περιοδικού Pediatrics.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα κορίτσια ηλικίας 6-9 ετών που έχουν ήδη ανεπτυγμένο στήθος ή τρίχωμα του εφηβαίου, είναι πιο υπέρβαρα από τα υπόλοιπα κορίτσια αυτής της ηλικίας, που δεν παρουσιάζουν παρόμοιες αλλαγές.

Βρήκαν επίσης ότι η συσχέτιση αυτή είναι ισχυρότερη στα κορίτσια της λευκής φυλής παρά στα κορίτσια της μαύρης φυλής, παρόλο που τα τελευταία συνήθως μπαίνουν στην εφηβεία ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι επιστήμονες συνεργάστηκαν με τους συγγραφείς μίας μελέτης του 1997, στην οποία είχαν εξεταστεί 17.000 κορίτσια ηλικίας 3-12 ετών.

Η συσχέτιση αυτή είναι πολύ σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει η παιδική παχυσαρκία, στις ανεπτυγμένες χώρες, καθώς και το γεγονός ότι η διατροφή στην παιδική ηλικία σχετίζεται με την πρώιμη εφηβεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.