αναπνοη κατα την ασκηση | αιματέμεση συμπτώματα | συχνοουρια στους ανδρες | νοσος paget συμπτωματα

Μαύρο τσάι και σοκολάτα για γερή καρδιάΟι κατεχίνες, μία ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στο μαύρο τσάι, τη σοκολάτα και τα μήλα, φαίνεται να προστατεύουν την καρδιά από ισχαιμικό επεισόδιο, σύμφωνα με αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition.

Από την έρευνα αυτή, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 800 άνδρες ηλικίας 65 έως 84 ετών, προκύπτει ότι η πρόσληψη κατεχινών μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από ισχαιμικό επεισόδιο κατά 51%.

Οι κατεχίνες, οι οποίες ανήκουν στην ομάδα των φλαβονοειδών, έχουν επίσης συσχετιστεί με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου.

Ενας πιθανός μηχανισμός δράσης των κατεχινών είναι η προστασία που παρέχουν από την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, της επονομαζόμενης κακής χοληστερίνης, ανακυκλώνοντας άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βιταμίνη Ε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.